Letartóztatták a NASCAR vezérigazgatóját

Letartóztatták a NASCAR vezérigazgatóját

Brian France-t ittas vezetés és ellenőrzött szerekkel való feltételezett visszaélés miatt vették őrizetbe.

Az amerikai stock-car szakág csúcsszervezete vasárnap délután még az új versenyzőgeneráció egyik legnagyobb üdvöskéjét, azaz a legendás bajnok Bill Elliott fiát, Chase Elliottot ünnepelte, aki Watkins Glenen végre megszerezte főkategóriás pályafutása első győzelmét.

Néhány órával később azonban már a NASCAR-t megalapított Bill France Sr. unokája miatt főhetett az illetékesek feje.

A szervezet vezérigazgatói tisztségét 2003 óta ellátó Brian France helyi idő szerint délután fél nyolckor keltette fel a rendőrség figyelmét, miután 2017-es gyártmányú Lexusával figyelmen kívül hagyott egy stoptáblát a New York állambeli Sag Harborban.

A rend éber őrei azonnal megállították az 56 éves milliárdost.

A TMZ Sports értesülései szerint France megbukott a helyszíni józansági teszten, miután képtelen volt egyenes vonalban sétálni, az ezt követően elvégzett véralkoholszint-vizsgálat pedig a megengedett határérték több, mint kétszeresét mutatta ki. Ha mindez nem lett volna elég, az autóban oxikodon-tartalmú pirulákat is találtak.

France-t azonnal a helyi rendőrőrsre vitték, ahol ittas vezetés és ellenőrzött szerekkel való visszaélés miatt vették őrizetbe.

A legerősebb vényköteles fájdalomcsillapítókat opiátoknak nevezik, amelyek ópiumszerű vegyületek. Ezeket úgy állítják elő, hogy ugyanolyan hatást fejtsenek ki az idegrendszerre, mint a kerti mákból származó drogok, például a heroin. Azok az opiát-fájdalomcsillapítók, amelyekkel a leggyakrabban visszaélnek, többek között a következők: oxikodon, hidrokodon, meperidin, hidromorfon és a propoxifen.

Az oxikodonnál a legnagyobb a visszaélés lehetősége, és ez a szer a legveszélyesebb. Ugyanolyan erős, mint a heroin, és az idegrendszerre kifejtett hatása is megegyezik azzal. Az oxikodon is több név alatt van kereskedelmi forgalomban, ilyenek például a Percodan, Endodan, Roxiprin, Percocet, Endocet, Roxicet és OxyContin. Tabletta formában kapható.

(mondjnemetadrogokra.hu)

Rendőrségi források szerint a kihallgatás során az üzletember mélységes felháborodással vette tudomásul az ellene felhozott vádakat, többször is az egyenruhásoknak szegezte a „Tudják maguk, hogy én ki vagyok?” kérdést, majd nem volt rest felsorolni prominens ismerettségi körének névsorát, külön kihangsúlyozva, hogy jó kapcsolatot ápol az Amerikai Egyesült Államok hivatalban lévő elnökével, Donald Trumppal is.

A rendőröket azonban mindez nem hatotta meg és France-t csak hétfő reggel engedték szabadon, miután az egész éjszakát a rácsok mögött töltötte.

Sag Harbor a legexkluzívabb közösségnek számít a New York-i Hamptonsban.

„Hülyeség részegen vezetni Hamptonsban” – nyilatkozta a TMZ-nek egy neve elhallgatását kért helyi lakos. „Mindenhol ellenőrzőpontok vannak felállítva és rendőrök folyamatosan vadásznak a részeg sofőrökre.”

mug.JPG

France rendőrségi fotója 

Az eset nyilvánosságra kerülését követően a NASCAR röviden reagált:

„Tudomásunk van a múlt éjjel történt incidensről és jelenleg információkat gyűjtünk. Komolyan vesszük a dolgot és amint valamennyi tény a rendelkezésünkre áll, ki fogunk adni egy közleményt.”

A NASCAR rendkívül nagy figyelmet fordít a tudatmódosító szerekkel való visszaélésekre a versenyzők és csapatok körében. Ha valaki lebukik egy ellenőrzésen, akkor hosszas eltiltásra számíthat és csak a szervezet által létrehozott rehabilitációs program, a Road to Recovery teljesítése után térhet vissza újra a munkájához.

Kíváncsian várjuk, hogy a szervezet milyen következményeket fogalmaz meg most, amikor magáról a vezérigazgatóról van szó.

Kapcsolódó: 

Egy nappal letartóztatása után a NASCAR-vezér bejelentette: szabadságra megy

 

 kép: NASCAR