Andretti: A McLarennek egy hónapon belül döntenie kellMichael Andretti szerint a wokingiaknak záros határidőn belül meg kell hozniuk a végső döntést, ha az ő csapatával akarják megejteni az IndyCarba való belépést.

Az amerikai sajtó már kész tényként kezeli, hogy a McLaren 2019-ben ott lesz az IndyCar mezőnyében, azt azonban továbbra sem tudni biztosan, hogy melyik csapat partnereként kerülhet erre sor.

A Zak Brown nevével fémjelzett gárda többször is leszögezte, hogy az amerikai projekt első éveiben egy, már meglévő alakulattal közösen terveznek pályára hajtani, az önálló csapatuk pedig csak ezután indulhat be.A legvalószínűbb jelöltként erre a szerepre az Andretti Autosportot tartják számon, akikkel a McLaren 2017-ben már sikeres visszatérést produkált az Indianapolis 500-on.

Az AA tulajdonosa, Michael Andretti teljes mértékben nyitott az újabb közös munkára, a tárgyalások részeként pedig – egy héttel azután, hogy Brownék megjelentek az IndyCar detroiti paddockjában – személyesen is ellátogatott a Forma-1 Kanadai Nagydíjára.

Az események azonban úgy fest, a vártnál jóval lassabb ütemben zajlanak. A szakember szerint ha a McLaren már 2019-ben ott akar lenni a rajtrácson az Andretti Autosport partnereként, akkor heteken belül meg kell hozni a döntést, mivel az idő a projekt ellen dolgozik.

“[A McLaren döntésének] jövő hónapban meg kell születnie, én reménykedem” – nyilatkozta Andretti az Autoweeknek. “Máskülönben nehéz lesz sikerre vinni. Még nem vagyok biztos benne. Ők továbbra is vizsgálódnak. Szerintem abban reménykedtek, hogy ebben a szezonban egy kicsit versenyképesebbek lesznek a Forma-1-ben. Nem tudom, hogy most hol tartanak. Remélhetőleg képesek lesznek összerakni a dolgot és meg tudjuk csinálni. Ugyanakkor már kezd egy kicsit késő lenni.”

Egy dolgot azonban Andretti már most leszögezett: megvalósulása esetén a program nem lesz hatással a csapat jelenlegi négyautós flottájára, mivel a McLaren nevével fémjelzett gép plusz nevezésként érkezne.

Az Autoweek természetesen nem tudott elmenni az elmúlt napok legérdekesebb pletykája mellett, amely szerint a McLaren megkörnyékezte a mezőny legjobb pilótájaként számon tartott Scott Dixont. Ennek kapcsán Andretti annyit mondott, hogy ő személy szerint eddig nem hallott erről, a széria Road Americán zajló versenyhétvégéjén azonban már ettől volt hangos paddock.

A csapattulajdonos abban viszont biztos, hogy a wokingi gárda csatlakozása fordulópontot jelentene az IndyCar jövőjét illetően.

“Az, hogy egy ilyen hatalmas, nagyszerű csapat, mint a McLaren be akar szállni az IndyCarba, óriási dolog. Sokat elmond arról az irányról, amerre a széria tart. Négy évvel ezelőtt még ez valószínűleg nem történt volna meg, most viszont az IndyCar felfelé ível, miközben rengeteg más sportág lefelé tart. Valamit azért jelent, hogy a McLaren a hozzánk való csatlakozást vizsgálja. Ki tudja, hogy ki más követheti még őket? Igazán nagy dolog lehetne ez a sportunkra nézve ideát.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy