Máris megtörtént az Indy 500 első balesete


Az Indianapolis 500 programsorozatának egyik morbid kérdése minden egyes évben az, hogy vajon ki fog először autót törni?

Nos, idén minden valószínűség szerint sikerült rekordot dönteni az ügyben.

Az Indy 500-nak ugyanis még az edzéssorozata is csak a jövő héten kezdődik el, az egyik, versennyel kapcsolatos járműben azonban máris sikerült kisebb kárt tenni.

A bizarr része a dolognak pedig még csak most jön.

A balesetre közúton került sor, a szenvedő alany pedig a viadal egyik fesztiválautója, amelynek volánja mögött nem más ült, mint az Indianapolis Motor Speedway elnöke, Doug Boles.

Az incidens még kedden reggel, a 13th és az Illinois Street kereszteződésének közelében történt, ahol eddig tisztázatlan körülmények között a Boles által vezetett 2018-as Chevy Camaro SS összeütközött egy másik személygépjárművel. Ez utóbbi típusát, valamint a sofőr személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Az eset következtében senki nem sérült meg, Bolest pedig olyannyira nem rázta meg a dolog, hogy már a helyszínen jókedvűen nyilatkozott az indianapolisi RTV6 csatornának.

„Általában ilyesmi a versenypályán történik, ahol nagyon gyorsan meg tudnak javítani rengeteg dolgot. Amikor viszont az Illinois Streeten vagy, akkor a helyzet egy kicsit hosszabbra nyúlik. Szerencsére jól vagyok és a másik autó sofőrje is rendben van. Most továbblépünk ezen és készen állunk a Május Hónapra.”

boles.JPG

A legelső, 1968-ban piacra dobott Hot Wheels játékautó – ami egy Camaro volt – 50. évfordulójának apropójára gyártott Chevrolet Camaro SS modellt idén áprilisban mutatták be az IMS híres téglacsíkján, mint a 102. Indianapolis 500 hivatalos fesztiválautóját.

A narancssárga, a verseny logóját is magán viselő autóból összesen száz darab járja jelenleg is Indiana államot és bukkan fel különböző promóciós rendezvényeken, hogy a tradícióknak megfelelően így hívja fel figyelmet az év legnagyobb motorsport-vonatkozású eseményére.

A Indy 500 – amelynek pace carja egyébként a lenyűgöző 2019-es Corvette ZR1 lesz – reklámkampányában az IMS a rajongókat is igyekszik aktivitásra bírni, arra biztatva őket, hogy ha meglátnak egy fesztiválautót az utcán, ne habozzanak lefotózni és a létező összes közösségi oldalra feltölteni a #festivalcar hashtag mellett.

 

 

 

képek: IMS, RTV6