Danica Patrick elszólta magát


A versenyzőnő akaratán kívül elárulta, melyik csapattal vág neki az Indianapolis 500-nak.

Danica Patrick tavaly novemberben erősítette meg hivatalosan, hogy 2018-ban már csak két versenyen vesz részt, amelyeket követően végleg szögre akasztja bukósisakját.

A 35 éves pilóta az Egyesült Államok legnagyobb presztizsű viadalaival, a Daytona 500-zal, valamint az Indy 500-zal búcsúztatja pályafutását, onnantól fogva pedig már kizárólag a saját brandjének építésével kíván foglalkozni, ami jelenleg egy életmódprogramot és egy ruhamárkát foglal magában.

Az általa csak ‘Danica Duplának’ nevezett hattyúdal kapcsán Patrick a bejelentésének megtételekor még nem nevezett meg konkrét csapatokat, a hetek múlásával pedig egyre több jel mutatott arra, hogy szponzoráció hiányában nem lesz egyszerű menet ülést találnia a búcsúfutamaira.

Január végén aztán kiderült, hogy sikerült megállapodnia az őt 2009-2015 között, az IndyCarban, majd a NASCAR-ban is támogató GoDaddyvel, aminek értelmében a domain szolgáltató bevállalta, hogy az utolsó két versenyére visszatér mögé.

Alig néhány nappal ezt követően Danica már be is jelentette, hogy a Daytona 500-on a Premium Motorsports Camarójával rajtol el, az autó pedig az IRL/IndyCar, majd a NASCAR másodosztályában, a Nationwide (ma: Xfinity) Series érájában használt 7-es számot viseli majd.

Az Indianapolis 500-as indulása azonban továbbra is kérdőjeles volt

m_1.jpg

A Team Penske, valamint korábbi csapatai, az RLL Racing és az Andretti Autosport már korábban kijelentette, hogy Patrick nem szerepel a listájukon, később pedig a Schmidt Peterson Motorsports is konkrétan leszögezte, nem áll szándékukban autót adni neki.

A legnagyobb esélyesnek eleinte a Chip Ganassi Racing számított, amely gárdával komoly tárgyalásban is állt, de végül a szerződés nem materializálódott.

Mint azonban fentebb említésre került, bejött a képbe a GoDaddy, aminek révén Patrick szponzorációs gondjai megoldódtak, ez pedig alapjaiban változtatta meg a hölgy ázsióit.

Az amerikai sajtóban az elmúlt hetekben már egyre-másra jelentek meg a pletykák arról, hogy Danica végül az Ed Carpenter Racingnél fog kikötni. Az IndyCar phoenixi kollektív tesztjén a csapat tulajdonosa, egyben oválversenyzője – a kétszeres Indy 500 pole-os -, vagyis maga Carpenter megerősítette, hogy tárgyalnak a pilótával, de még semmi sincs eldöntve.

Patrick február 11-én, az IndyCar hivatalos oldalának már úgy nyilatkozott, hogy az Indianapolis 500-ra szóló kontraktusa véglegesítésre került. A versenyzőnő elmondása szerint neki egyelőre ez a tény a legfontosabb, a szóban forgó csapat megnevezése pedig nem a napokban esedékes.

A 2009-es Indy 500 harmadik helyezettjének szavaiból kitűnt továbbá, hogy egy nagyobb volumenű eseményként szeretnék megejteni a nagy bejelentést 

Az élet azonban nagy forgatókönyvíró és úgy hozta, hogy Danica véletlenül saját maga lőtte le a poént, méghozzá nagy nyilvánosság előtt.

A Daytona 500 február 14-ei médianapján ugyanis egy, az Indy 500-at firtató kérdésre Patrick az alábbi választ adta:

„Valójában még nem volt időm arra, hogy találkozzak Eddel és a többiekkel, hogy …..Ó, ezt hangosan mondtam? Soha nem csináltam ilyet egész karrierem során. Jobb, ha befogom és inkább elmegyek, mert bajban leszek.”

A jelenlévők szerint Danica szemmel láthatóan zavarba jött, majd pár perc múlva tényleg elhagyta a helyiséget.

A kérdés már csak az, hogy Patrick száján véletlenül csúsztak ki ezek a szavak, vagy direkt intézte így?

Egy biztos, az Ed Carpenter Racing Twitter fiókját kezelő emberkének jár egy nagy pacsi a Danica-bakit követő első csiripért:

 „Szóval, mi újság?” 

Néhány órával később aztán Carpenter maga is megerősítette, Danica valóban az ő flottájukkal tér vissza hat év után az Indy 500-ra, hogy azon a versenyen zárhassa le karrierjét, amely 2005-ben világsztárrá tette.

Végül is, a csapatvezetőnek más választása már nem igen volt.

 

Kapcsolódó: Carpenter: Danica nem azért jön vissza az Indy 500-ra, hogy puszta résztvevő legyen

 

képek: NASCAR