Betörtek a házába, erre a NASCAR legenda szó nélkül tüzet nyitott

Egy jó tanács az észak-karolinai bűnöző szubkultúra képviselőinek: a saját érdeketekben ne packázzatok Richard Childresszel!

A NASCAR történetének egyik legnagyobb múltú csapattulajdonosa 72 évesen is egy igazán tökös, belevaló fickó.

Történt ugyanis, hogy december 17-én vasárnap, helyi idő szerint éjjel fél tizenegykor három maszkos férfi úgy döntött, bűnözői karrierjük legújabb állomásaként betörnek Childressék Davidson megyei Reedy Creekben fekvő rezidenciájára.

Tervüket azonban keresztülhúzta az az aprócska tény, hogy a házaspár épp otthon tartózkodott.

A bűnözőknek sikerült kitörniük a bejárati ajtó zárja melletti üveget, ami azonnal aktiválta a ház riasztórendszerét.

Az alsó szintről jövő zajokra a feleség, Judy figyelt fel először, Childressnek pedig több se kellett, azonnal felkapta a pisztolyát és elindult kinyomozni a hangok forrását.

A már házon belül tartózkodó, látszólag szintén felfegyverzett rablók láttán a hatszoros NASCAR Cup bajnok csapattulajdonos (mindegyiket Dale Earnhardttal szerezte) több lövést is leadott az irányukba, ami után azonnal menekülőre fogták.

A seriffhivatal tájékoztatása szerint nincs jele annak, hogy bármelyikük is megsérült volna.

1_2.JPG

A helyszínelés során sikerült számos nyomot rögzíteni, amelyektől azt remélik, hogy elegendőek lesznek értékelhető DNS-tesztek elvégzéséhez.

A három férfiról a ház biztonsági kamerái által készített felvételeket a seriffhivatal közzétette, de a rajtuk lévő maszk nem igazán könnyíti meg a beazonosításukat.

A nyomravezetői díj mindenesetre kecsegtető, kerek tízezer dollár.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a ház véletlenszerű, vagy előre kiszemelt célpont volt-e, annyi viszont biztos, hogy a fegyvere elsütése miatt Childress semmiféle következményre nem számíthat, mivel az Észak-Karolinában hatályos törvények szerint indokolt esetben – mint amilyen ez a betörési kísérlet is volt – mindenkinek joga van megvédenie magát.

A történteket a seriff elmondása szerint Childress ezzel kommentálta:

“Az, hogy én és a feleségem még ma is itt vagyunk Istennek és az alkotmány második módosításának [ a szabad fegyverviseléshez való jog] köszönhető.”

 

 

képek: NASCAR, WXII12

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy