Kattant rajongó terrorizálta Tony Stewartot


Minden rajongói tábornak van egy eléggé hírhedt részhalmaza, amelynek tagjai válogatott módszereket képesek alkalmazni annak érdekében, hogy felhívják magukra kedvencük figyelmét. Ha pedig valamilyen oknál fogva nem járnak sikerrel, akkor egészen egyszerűen előbújik belőlük az állat.

Nos, legutóbb Tony Stewartnak is „szerencséje” lett egy finoman szólva is mániákus őrült nőszemélyhez. Az egyszeres IRL és háromszoros NASCAR Cup bajnok bűne pedig egészen egyszerűen csak annyi volt, hogy nem adott autogramot.

A történet főszereplője egy bizonyos Kathi Russell, akit a hatóságok november 21-én kedden vettek őrizetbe, miután több, mint egy éven át szorgoskodott azon, hogy konkrétan pokollá tegye Stewart és családja életét.

A 68 esztendős floridai nő letartóztatását követően többek között zaklatás, megfélemlítés és terrorcselekménnyel való fenyegetés vádjával állhat bíróság elé.

Ms. Russell bosszúhadjárata 2016. márciusában kezdődött és egészen 2017 októberéig, folyamatosan tartott. A rendőrség tájékoztatása szerint több száz anonim telefonhívást intézett Stewart, a versenyző édesanyja és nővére felé a nap minden szakában.

Néhány ilyen hívás során csak néma csend honolt a vonal végén, máskor viszont a líbiai diktátor Kadhafi elfogása után készült felvételt játszotta le, amelyen az Egyesült Államok akkori külügyminiszterének, Hillary Clintonnak szavai voltak hallhatóak, amint azt mondja: „Jöttünk, láttunk, meghalt”, ezt minden esetben magának Russellnek a hisztérikus nevetése követte.

Emellett olyan telefonhívásokra is sor került, amelyek alkalmával a nő a Talking Heads nevű rockegyüttes ‘Psycho Killer’ című számát üvöltette.

kr.JPG

Kathi Russell rendőrségi fotója 

 

Russellt továbbá azzal is gyanúsítják, hogy névtelen feljelentést tett azt állítva, hogy egy – mint később kiderült, Stewart által bérelt -, a texasi Fort Worth-ön landolni készülő repülőgépen illegális drogokat szállítanak.

Erről természetesen kiderült, hogy semmi valóságalappal nem rendelkezett, ahogyan az a számtalan telefonos, valamint e-mailben történt megkeresés is hazugságokon alapult, amelyeket Russell Stewart szponzorai, újságírók, valamint más NASCAR versenyzők felé intézett. Ezekben a nő a Smoke becenévre hallgató pilótát/üzletembert rossz színben próbálta feltüntetni különböző bűncselekményekkel megvádolva.

A Szövetségi Igazságügy-minisztérium Kábítószer-ellenes Hivatalának (DEA) ügynökeinek kérdésére Russell azzal magyarázta a tetteit, hogy nagyon felbosszantotta, hogy egy verseny előtt Stewart nem adott neki autogramot.

„Ms. Russell azt állította, hogy folyamatosan megpróbálta felhívni magára Mr. Stewart figyelmét annak érdekében, hogy megszerezze az aláírását egy sportereklyére, de Mr. Stewart tudomást sem vett róla” – áll az eskü alatti írott nyilatkozatban. „Ms. Russell ezért úgy érezte, ignorálva lett.”

Nyár végén Smoke édesanyja távoltartási végzést kért a nő ellen.

Erre válaszul 2017. szeptember 27-én Russell egy borítékot küldött a Mrs. Stewartot képviselő indianapolisi jogi cégnek, az Ice Miller LLP-nek, amiben kibontás után nagy mennyiségű fehér port találtak.

Miután fennállt a veszélye annak, hogy az anyag esetleg biológiai fegyver – különösképpen anthrax – lehet, a teljes épületet azonnal evakuálták.

A fehér porról később kiderült, hogy egyszerű szódabikarbóna.

A feladó kilétét villámgyorsan kiderítették, mivel Russell ugyanabban a borítékban küldte el, amiben korábban az Ice Miller kipostázta számára a távoltartási végzésről szóló határozatot.

A nyomozók elmondása alapján Russell hat különböző telefonszámról összesen 333 névtelen hívást intézett a Stewart és a hozzá közel álló emberek felé.

A NASCAR-versenyzéstől 2016 végén visszavonult, de a Gene Haas-szal közös, Cupban, valamint az Xfinity-ben szereplő Stewart-Haas Racing társtulajdonosaként a szakágban továbbra is jelenlévő Smoke egyelőre nem kívánta kommentálni a nő letartóztatását és szóvivője útján csak annyit üzent, hogy szeretné, ha az ügy a törvények szerint meghatározott ütemben és módon folytatódna.

Annyit azonban elárult, hogy maguk a telefonhívások komoly aggodalommal töltötték el és kihatással voltak a mindennapi életére.

Kathi Russell jelenleg a floridai Lee megyében lévő börtönben várja, hogy átszállítsák Indiana államba, ahol hamarosan megkezdődhet a büntetőpere.

 

 

képek: NASCAR, Lee megyei seriffhivatal (Florida)

  

További érdekességekért, hírekért az amerikai autósport múltjából és jelenéből kövesd a blog Facebook oldalát:

USAracing