Zak Brown kétli, hogy Alonso az IndyCarba igazolna


A Fernando Alonso jövőjével kapcsolatos találgatások sorozata lassan már egy hamisítatlan, dél-amerikai szappanoperává válik, amelyben 300+ epizódon át találgatják, hogy a kapós Esperanza vajon a gazdag és baromi befolyásos Carlost, vagy a szegény, de annál nagyobb küzdőszellemmel bíró Manuelt választja majd.

A mostani történetben Alonso képezi a körülrajongott főhőst, aki hónapok óta tartja lázban a motorsport világát azzal, hogy hol fogja tekergetni a kormányt 2018-ban.

A spanyol soha, egy pillanatig sem tagadta, hogy a fő célja a világbajnoki sorozatban maradás, de – és most jön a de – folyamatosan teszi az utalásokat arra is, hogy megfelelő F1-es ülés híján az IndyCar sem elvetendő opció.

Az Andretti Autosport, a McLaren és a Honda összefogásának köszönhetően az Indianapolis 500-on idén bemutatkozott Alonso brutális mértékű globális figyelmet irányított az IndyCarra, így érthető módon a körülötte jelenleg zajló hajcihőt maga a széria is igyekszik a maga javára fordítani. Ennek megfelelően a versenyzők, csapatok és futamok promóterei által kezelt közösségi profilokon rendszeresen felbukkannak Alonsóra utaló kis bejegyzések, a bajnokság hivatalos oldalán, továbbá az IndyCar-közeli híroldalakon pedig az utóbbi hetekben több olyan cikk is napvilágot látott, amely a szupersztár érkezését sejteti/sürgeti/álmodozza.

Legutóbb Alonso májusi csapattársa, az Andretti Autosporttal néhány nappal ezelőtt újabb két évre hosszabbított Alexander Rossi intézett egy komplett kortesbeszédet arról, hogy miért is érné meg a kétszeres világbajnoknak teljes szezonra átszerződni az Államokba.

A magas labdát pedig a médiát az orránál fogva vezető Alonso egy sejtelmesen bólogató, popcornt majszoló úriembert ábrázoló giffel csapta, amitől az IndyCar rajongók szinte egy emberként estek hanyatt örömükben.

Egy nappal később Andrettiék hivatalosan bejelentették, hogy mégsem váltanak Chevrolet motorokra és a jövőben is a Honda erőforrását használják majd. Ennek ellenére azonban Takuma Sato mégis távozik a gárdától, a helyére pedig sokan máris Alonsót vizionálták.

A találgatások tengerében fuldokolva a RACER nem volt rest és nekiszegezte a kérdést a spanyol aktuális főnökének, vagyis Zak Brownnak, aki egzakt azt a választ adta, amire tőle számítani lehetett.

„Saját meglátásom szerint ez, az Egyesült Államok elnökének szavaival élve, álhír” – válaszolta a McLaren-vezér. „Keringtek olyan pletykák is, hogy Sonomában versenyezni fog, ami totális nonszensz volt.”

Brown azt nem zárja ki, hogy pályafutása későbbi szakaszában Alonso tényleg átruccan egy – vagy akár több – évre az IndyCarba, de véleménye szerint erre nem jövőre fog sor kerülni.

„Fernando a maga ura, de nagyon meg lennék lepve, ha lenne valami igazsgátartalma [a 2018-as, teljes szezonos IndyCar átigazolásának]. Személy szerint nem hiszem, hogy bármi is van benne. Szabadon igazolható az év végén, szeretett az IndyCarban lenni és úgy vélem, szívesen versenyezne ott ismét, de a vele folytatott beszélgetéseim alapján Fernando minden erejével arra összpontosít, hogy a Forma 1-ben maradjon.”

Izgatottan várjuk a szappanopera következő epizódját…

 

 

kép: IndyCar