Fegyveres rablás áldozatává vált Scott Dixon és Dario Franchitti


Rémísztő incidens részese lett a 101. Indianapolis 500 rajtelsője helyi idő szerint vasárnap késő este.

 

Alig néhány órával azt követően, hogy az elmúlt két évtized legjobb kvalifikációs kísérletével megszerezte a pole-t a 101. Indianapolis 500-ra, Dixon és feleségével, Emmával, valamint jó barátjukkal, Dario Franchittivel az egyik közeli gyorsétterem felé vették az irányt. A jó hangulatú kiruccanás azonban pillanatok alatt rémálomszerű fordulatot vett.

A trió az Indianapolis Motor Speedway-től körülbelül fél mérföldnyire lévő Taco Bellnél várakozott, amikor két felfegyverzett fiatal váratlanul rájuk rontott és arra kényszerített őket, hogy azonnal adják át az értékeiket.

Dixon a pályán hagyta a saját tárcáját, ezért a feleségéét adta oda, amit követően az elkövetők futva elmenekültek.

A szintén a Chip Ganassi Racingnek vezető Tony Kanaan a FOX-nak elmondta, hogy Dixonék egy kis harapnivalóért ugrottak át néhány versenyző – beleértve magát a brazilt – számára.

“Miközben leadták a rendelésüket a lehúzott ablakon keresztül, két srác fegyverrel közelített feléjük, majd pisztolyt fogtak Dixon fejéhez és arra kérték, hogy adja át a pénztárcáját és a telefonját” – nyilatkozta Kanaan. “”Eredetileg én is velük tartottam volna. Brazilként nem lett volna szokatlan számomra ez az élmény, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyesmi itt is megtörténhet.”

A rablókat – egy 14 és egy 15 éves fiút – a rendőrség még az éjszaka folyamán elkapta és előzetes letartóztatásba helyezték.

Az incidenst mind a Dixon házaspár, mind pedig Franchitti sértetlenül megúszta, nyilatkozni azonban egyelőre egyikük sem kívánt. Az új-zélandit azonban szemmel láthatón nem viselte meg túlságosan az eset és az Indy 500 első sorból induló versenyzőinek hivatalos hétfői fotózásán már jókedvűen jelent meg.

A történteket Chip Ganassi is igyekezett humorral elütni és a Twitter profilján úgy fogalmazott:

„Azt hiszem, itt ment el a Taco Bell szponzoráció, amin dolgoztunk.”

 

 

képe: IndyCar