A NASCAR legsikeresebb csapata is Nicky Hayden előtt tiszteleg


A teljes sportvilágot sokként érte a 2006-os MotoGP világbajnok szerdai, borzalmas balesete.

Mint ismeretes, Nicky Haydent kerékpározás közben gázolták el az olaszországi Rimini közelében, aminek következtében a 35 éves amerikai életveszélyes mellkasi, hasi és fejsérüléseket szenvedett.

A világklasszis motoros jelenlegi is a cesanai kórház intenzív osztályán küzd az életéért, miközben a rajongók és sporttársak a bolygó minden táján, egy emberként szorítanak érte, valamint családjáért.

Ezen a hétvégén szinte valamennyi, pályára lépő versenysorozat mezőnye kifejezi együttérzését Hayden és közeli hozzátartozói felé, beleértve a 101. Indianapolis 500 résztvevőit, valamint a Charlotte Motor Speedway-en esedékes all-star futamra készülő Monster Energy NASCAR Cup sztárjait is.

Utóbbi széria legnépszerűbb és egyben legrespektáltabb pilótáját, az idén év végén visszavonuló Dale Earnhardt Jr.-t különösen szíven ütötte a rendkívül szimpatikus motoros tragédiája.

“Pár évvel ezelőtt találkoztam Nicky-vel Indy-ben” – nyilatkozta Earnhardt Jr. a FOX-nak. “Ő hatalmas motorsport-rajongó, mindegy, hogy két, vagy négy kerékről van szó. Rengeteg barátot szerzett a mi garázsunkban, valamint sportág más vállfajaiban is. Mindenki tudja, hogy ki ő. Komoly benyomást tesz rád, mivel egy hihetetlen ember. Nagyon, nagyon kedves és igazán alázatos. Mindig ott van egy mosoly az arcán.”

jrr.jpg

“Támogattuk egymást egy kicsit a közösségi médián keresztül is, olykor csak annyival, hogy, ‘Hé, hogy vagy?’. Első találkozásunkkor nagyon meglepett, hogy ő a csapatunk rajongója. Azóta, távolról folyamatosan követem a pályafutását.”

A kétszeres Daytona 500 győztes amerikai nemrég fedezte fel magának az országúti kerékpározást, amelynek rengeteg NASCAR-béli kollégája hódol, beleértve Matt Kenseth-et, Jamie McMurray-t és Hendrick Motorsports-os csapattársát, a hétszeres bajnok Jimmie Johnsont.

Ez pedig csak egy újabb ok arra, hogy miért viselték meg annyira a Haydennel történtek Juniort.

“Körülbelül három hónapja pattantam kerékpárra és nagyon, nagyon élvezem. Sokat beszélgettem Jimmie-vel az ebben rejlő veszélyekről, biztonsági kérdésekről. Nagyon aggódunk Nicky-ért, azt kívánjuk, hogy meggyógyuljon, imádkozunk érte.”

Earnhardt Jr. úgy érezte, mindenképpen ki kell valahogyan fejeznie együttérzését a szerencsétlenül járt Hayden felé. A 42 éves versenyző ezért saját kezébe vette a dolgot és legyártatott néhány matricát a motoros ikonikus, 69-es rajtszámáról. Ezen kis logók végül nem csak az ő, de a Hendrick Motorsports további három pilótája, Johnson, Kasey Kahne és Chase Elliott autóira is felkerültek.

“Nagyon agggódunk mindannyian, de reméljük, hogy felépülhet. Nekem nincs megfelelő kommunikációs csatornám az ő belső köréhez, de így legalább képesek vagyunk kimutatni támogatásunkat a családjának, valamint mindazon embereknek, akiket közvetlenül érintett ez a baleset.”

jj_2.jpg

Az idén a Superbike World Championshipben versenyző Hayden mellett jelenleg csapatának, a Red Bull Hondának tagjai, továbbá édesanyja, idősebb bátyja és menyasszonya virraszt Olaszországban. Utóbbi hölgy kapcsán pedig csak még szívfacsaróbb, hogy a baleset pontosan a leánykérés egyéves évfordulójára esett.

“Leírhatatlanul nehéz lehet számukra, hogy egy fél világnyira vannak az otthonuktól, miközben ilyesmin kell keresztül menniük” – mondta Earnhardt Jr.

A család többi tagját – beleértve a Nicky legfőbb bizalmasát, vagyis a pályafutását kezdetektől fogva egyengető édesapját, aki egészségügyi problémái miatt nem ülhet repülőre – azonban több ezer mérföld választja el szerettüktől.

“El sem tudom képzelni, milyen nehéz lehet most nekik. Én csak azt szeretném, hogy megbizonyosodjanak arról, mi is gondolunk rájuk. Imádkozunk és reménykedünk, hogy hamarosan jó híreket kapunk.”

A gesztust Hayden családja is értékelte. A versenyző nővére, Kathleen Twitter profilján csak annyit írt: “Ez az oka annak, hogy miért Dale Jr. az anyukám kedvence és miért Jimmie Johnson az enyém.”

  

 

 képek: Hendrick Motorsports, Twitter