A Monster-lányok kivágták a biztosítékot a NASCAR erkölcscsőszeinél


Az ember azt hihetné, hogy a NASCAR idei szezonja kapcsán a legnagyobb vitákat a radikális szabályváltozások váltják ki a rajongók között. Mint azonban annyi esetben, a valóság ismét rácáfolt az ép logikára és a késhegyre menő online csatározások tárgya egy finoman fogalmazva is bagatell dolog lett.

Történt ugyanis, hogy a NASCAR szurkolók egy jelentős része felcsapott erénycsősznek. Az általuk levágott, még a sportág berkein belül is szokatlan mértékű hiszti oka pedig a főkategória, vagyis a Cup vadonatúj főszponzorának hostesslányaiban keresendő.

A Monster Energy ugyanis annak rendje és módja szerint a NASCAR daytonai szezonindítójának eseménysorozatára is kivezényelte a márkával egybeforrt, már-már ikonikus outfitben grasszáló modelljeit. Ez persze várható volt, lévén a cég valamennyi, általuk támogatott rendezvényen beveti a fekete fűzős csajkommandóját, akiket általánosságban véve nem csak a férfinézők, de a hölgyek is szívesen fogadnak. Végülis csinosak, stílusosak, cseppet sem ízléstelenek, ezáltal pedig jelenlétükkel csak tovább növelik az adott esemény fényét. Tiszta sor, végülis ez a dolguk.

Nem így gondolták viszont a NASCAR-ban, ahol az álszemérmességet csúcsra járató szurkolók rögtön Szodomát és Gomorát kiáltottak azt állítva, hogy a Monster lányok rányomták a piros karikába foglalt 18-as pecsétet a bajnokságra. Indoklásuk szerint a versenyhétvégék ugyanis családi programok, a túlságosan kihívóan öltözött nők látványa pedig egyáltalán nem való kiskorú gyermekeiknek.

„A Monster lányok a Victory Lane-en úgy néznek ki, mint a prostik. Hogy van ez, NASCAR?” – Tyler

„Ezekre az új Monster Energy lányokra egy kicsivel több ruha kell a pitlane-en!” – Neil

„A szép lányok és a versenyzés vita nélkül együtt járnak. Ugyanakkor Monster, ez szerintem már túl sok. A NASCAR EGY CSALÁDI MŰSOR!!!” – Mary

Na, de lássuk csak, milyen uniformis is szúrja ennyire a szemét a NASCAR, erkölcsöket vehemensen védő rajongótáborának.

me.jpg

Szűk, fekete hosszú szárú nadrág, fekete fűzőszerű felső, csizma és egy, a Monster logóját formáló medál a nyakban.

A gyerekek ennél sokkal, de sokkal durvább öltözetekben csodálhatják kedvenc sztárjaikat a különféle magazinokban, internetes portálokon, vagy éppen gálákról készült tudósításokban. Mégsem akarta még senki betiltani mondjuk az MTV éves díjátadóit arra hivatkozva, hogy a celebek látványa szexuálisan offenzív a tizennyolc éven aluliak számára.

Nem vagyok nagy divatguru, de hiába nézem jobbról és balról is az energiaital márka hölgykoszorújáról készült képeket, egyszerűen ha belegebedek sem tudok rájönni, mi ebben az “egyenruhában” annyira elfogadhatatlan, hogy egyesek még a Daytona 500-ra szóló jegyeiket is képesek voltak visszaváltatni (tényleg volt ilyen, nem vicc!).

A szép nők azóta hozzátartoznak a motorsporthoz, amióta csak az üzletággá vált. Néhány modellnek pedig még azt is sikerült elérnie, hogy a pályák melletti szexiskedése (nem összetévesztendő a prostis magatartással) révén önálló hírnévre tegyen szert.

Ennek prototípusa a minden boxcica ősanyjaként aposztrofált Linda Vaughn, aki a hetvenes-nyolcvanas években valódi ikonná vált a NASCAR és az IndyCar berkein belül. Az egykori fogászati asszisztensért egyszerre rajongtak a férfiak, nők, mi több, fiúk és lányok is, utóbbiak kapcsán pedig egy szülőben sem merült fel, hogy Miss Vaughn netán károsan befolyásolná a fejlődésüket. Pedig a sztármodell finoman szólva sem Monster-uniformisban tette tiszteletét a családok által már akkor is előszeretettel látogatott versenyeken. Mégsem kiáltott senki szeméremsértést és nem, hogy a jegyeket nem váltották vissza, de még a tévét sem kapcsolták el, ha az egyik buzgó operatőr ráközelített Linda világhíres dekoltázsára. Márpedig azt nem fűzőben, hanem gyakran egyszerű bikinifelsőben tette közszemlére, sőt, még akkor sem követelték az erkölcsrendészetet, amikor elképesztően szűk, már-már második bőrnek ható pólóban integetett a nézőknek – természetesen melltartó nélkül, még hűvös időben is.

linda_1.jpg

A mai, hangos rajongóknak azonban már nagyon alacsonyra zuhant a tűrésküszöbük, amit jól szemléltet, hogy az egyetlen elfogadható uniformisnak csakis a NASCAR Cup korábbi szponzora, a Sprint által prezentált hostesslány viseletét tartják.

És, hogy miben pózolt ‘Miss Sprint Cup’? Nyakig begombolt, tűzálló overálban.

„Nem vagyok a rajongója a Monster lányok stílusának. Hozzák vissza Miss Sprint Cupot! #tűzállóoverál” – Yvette

„Nem tetszenek a Monster lányok, legalább bújtassák őket tűzálló overálba” – Sara

„A Monster lányoknak olyannak kellene lenniük, mint a tavalyi Sprint lányoknak és tűzálló overált kellene viselniük, nem pedig ide nem illő ruhákat”Colin

Ha nagyon kukacoskodni akarnánk, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy ilyen erővel a szóban forgó tisztséget betöltött lány csinos, gondosan kisminkelt arca, valamint dús haja is bírhat szexuális töltettel. Tehát a bojkottal fenyegetők gondolatmenetét követve a tökéletes, családbarát boxcicára még egy sisakot is adni kellene.

sprintgirls.png

A tömeges felzúdulást maga a Monster sem hagyhatta szó nélkül, amelynek sportmarketingért felelős alelnöke, Mitch Covington kijelentette, nem fognak változást eszközölni a hostessek ruházatában.

“A Monster mindig is a versenyzésről és a lányokról szólt, ez pedig továbbra is így marad. A modelljeink megjelenése ma már sokkal konzervatívabb ahhoz képest, mint amikor 2009-ben, Robby Gordon mellett először jelentünk meg a NASCAR-ban. Nézzék csak meg a régi időket, amikor a lányok még fürdőruhát viseltek a versenyeken, ehhez viszonyítva a mostaniak már egyenesen túlöltözöttnek számítanak.”

A Team Penske versenyzője, a 2012-ben Cup bajnoki címet szerzett Brad Keselowski maga is egy kétéves kislány, Scarlett édesapja. Ennek ellenére egyáltalán nem osztja a kiskorúak lelkivilágát féltők véleményét, mondván az aggódó szavak mind felnőttektől jönnek, akiknek gondolkodásmódját össze sem lehet hasonlítani a gyerekekével.

„Amikor gyereked lesz, hirtelenjében az ő szemén keresztül kezded nézni a világot. Miközben neveled, te magad is észreveszed, hogy milyen különbözően is látjuk a környezetünket. A lányom nem egy hiányosan öltözött modellt lát, hanem csak egy másik személyt, aki történesen fekete, vagy akármilyen más színű, anyagú ruhát visel. Nem lát bele semmilyen szexepilt, mivel ő még csak egy gyerek. Az emberek azzal jönnek, hogy ‘de mégis, milyen hatással lesz ez a kicsikre?”. Erre azt válaszolom, hogy ez az egész túlreagálás inkább téged magadat tükröz, nem pedig a gyerekeidet, mivel ők egy bizonyos korig még csak fel sem fogják mit jelent az, hogy szexuális töltet. Átalánosságban véve neked, mint felnőttnek fogalmad sincs arról, miként látják ők a maguk szemüvegén át a világot, ezért az ilyen helyzetekről alkotott véleményed kizárólag a sajátod, amit ebből adódóan nem fair ráerőszakolnod, kivetítened másokra is, beleértve a tulajdon gyerekeidet.”

 
Azt hiszem erre mondják, hogy rossz az, aki rosszra gondol.

 

 

 

 képek: NASCAR, Legends of NASCAR