Rejtélyes haláleset rázta meg a motorsport világát – FRISSÍTVE


Tragikus körülmények között életét vesztette Robby Gordon édesapja, valamint mostohaanyja. A férfiáldozat egyben Ryan Hunter-Reay apósa is volt.

Frissítés: A rendőrség csütörtök esti sajtóközleménye megerősítette a gyilkos-öngyilkosság tényét, miután bebizonyosodott, hogy Robert Gordon először megfojtotta a feleségét, majd lőfegyverrel öngyilkosságot követett el.

 

Néhány családtag szerda délután azzal a kéréssel fordult a közvetlen szomszédokhoz, hogy nézzenek rá a Gordon házaspárra, mivel képtelenek elérni őket, Robert pedig egy azon a napon esedékes orovosi vizsgálaton is elmulasztott megjelenni. Egy közeli barát végül be tudott jutni a házba, ahol az egyik emeleti szobában már csak a két holttest látványa fogadta.

A bejelentés a 911-es segélyhívó számra helyi idő szerint délután öt órakor érkezett, amelyet követően a rendőrség azonnal, nagy erőkkel vonult ki a kaliforniai Orange megyében lévő North Kennymead Street-en lévő házhoz.

A sokoldalúságáról ismert, rendkívül népszerű autóversenyző, Robby Gordon tulajdonában lévő ingatlanban heverő holttestekről az azonosítás után megállapították, hogy az amerikai sztár édesapjáról és annak feleségéről van szó.

A 68 esztendős egykori off-road pilóta Robert Gordon, valamint neje, az 57 éves Sharon Gordon halálának körülményeiről eddig nem sok részletet hoztak nyilvánosságra, a hatóságok mindössze annyit közöltek, hogy a házban lőfegyvert találtak.

Az ügyben eljáró sheriffhivatal a tragédiát követően szinte azonnal kizárta, hogy a pár halálához egy harmadik személynek is köze lenne.

A Gordon családnak az ismerősök állítása szerint nem voltak anyagi problémáik, és mindenki rendkívül kedves, két lábon a földön álló emberekként festette le őket.

Robert Gordonnak előző házasságából három gyermeke született egy fiú, Robby, valamint két lány Rebecca ‘Beccy’ és Robyn.

Robby az autóversenyzés világában igazi világpolgárnak számít, miután jószerivel nem létezik olyan szegmense a sportnak, amelyben ne próbálta volna ki magát. 1992-99 között a CART mezőnyének tagja volt és összesen két győzelmet aratott, tíz alkalommal rajtolt el az Indianapolis 500-on és egyike annak a mindössze öt pilótát soraiban tudó klubnak, akik nekivágtak a nagy májusi duplázásnak, azaz részt vettek a tradicionálisan egy napon rendezendő Indy 500-on, valamint a NASCAR Cup Coca-Cola 600-án – ő maga ráadásul öt alkalommal is megejtette az embert próbáló kalandot. A stock-car szakág legmagasabb szériájában 1991-2012 között szintén rendszeresen felbukkant, amely idő alatt három győzelmet, harminckilenc top 10-es helyezést és egy pole-t szerzett

Gordon emellett 2005 óta minden évben megméreti magát a Dakar Rally-n, 2012-ben pedig megalapította az azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Stadium Super Trucks sorozatot.

A sors morbid fintora, hogy az idősebb Gordon lány, Beccy a tragédia napján adott életet férjével, az IndyCar 2012-es bajnokával, egyben a 2014-es Indy 500 győztesével, Ryan Hunter-Reay-jel közös harmadik gyermeküknek.

Robby Gordon csütörtök délelőtti rövid sajtótájékoztatóján annyit mondott, biztos abban, hogy az igazság ki fog derülni.

A tragédia nem befolyásolja Hunter-Reay részvételét az IndyCar ezen a hétvégén megrendezendő, sonomai szezonizáró versenyén.