Az időjárás keresztülhúzta az IndyCar számításait


Will Power elsőségét hozta a Honda Indy 200 második, csonka szabadedzése.

A lexingtoni Mid-Ohio Sports Car Course 2.258 mérföldes roadján eredetileg – akárcsak a péntek délelőtti gyakorlás során – 75 perc állt volna a csapatok rendelkezésére. A hangsúly a ‘volna’ szócskán van, miután az égiek úgy döntöttek, röpke háromnegyed óra után egy igazán csinos kis esővel áztatják el a pályát, aminek következtében két autó kivételével a teljes mezőny úgy döntött, pontot tesz az edzés végére.

A bevállalós duót a KVSH Racinget képviselő Sébastien Bourdais, valamint a Team Penske-t szolgáló Juan Pablo Montoya alkotta, egy kör után azonban ők is rájöttek, hogy a – stilszerű szójátékkal élve – viharosan romló körülmények között nem sok értelme van a pályán való tartózkodásnak.

A csapadék érkezése előtt, de már hideg és felhős időben tehát Power tudta összerakni a legjobb kört 1:04:1962-vel a Chip Ganassi Racing #10 Dallara-Chevy-jét terelgető Tony Kanaan, valamint a bajnokságot vezető, szintén Penske-s Simon Pagenaud előtt.

A legjobb hondás eredményt ezúttal a regnáló Mid-Ohiói győztes, azaz az RLL Racingnek vezető Graham Rahal érte el a negyedik helyével, míg ötödikként az Ed Carpenter Racinget képviselő Josef Newgarden zárt.

A rövidre szabott edzés legjobb újonca meglepetésre az IndyCar debütálását ezen a hétvégén megejtő RC Enerson lett, aki a hetedik helyet kaparintotta meg a Dale Coyne Racing #19 Dallara-Hondájának volánja mögött.

A gyakorlás során egyetlen alkalommal sem került sor olyan incidensre, ami a piros zászló belengetését indokolta volna.

Folytatás magyar idő szerint szombaton, 15:45-től a harmadik szabadedzéssel, majd 20:00-tól jön a Honda Indy 200 kvalifikációja.

Ha pedig hihetünk az előrejelzéseknek, akkor a holnapi napon még több csapadék várható, ami jelentősen növelheti az izgalom-faktort így, a szezon hajrája felé közeledve.

 

mido2.jpg