Pagenaud nyerte a balesetekkel tarkított második edzést Torontóban


A Team Penske autói bérelték ki a Honda Indy Toronto péntek délutáni gyakorlásának első három helyét, ennek ellenére azonban a csapat nem lehet felhőtlenül boldog.

Az IndyCar idei versenynaptárának egyetlen, USA-n kívüli helyszínének számító, némi módosításon átesett 1.786 mérföldes pálya leggyorsabb körét Simon Pagenaud hozta össze 1:02:7081-el közvetlenül csapattársai, Helio Castroneves és Will Power előtt.

A legjobb öt közé még sikeresen beverekedte magát a Chip Ganassi Racinget képviselő Scott Dixon, valamint a helyi hős, a Schmidt-Peterson Motorsports 5-ös számú autóját vezető James Hinchcliffe, aki egyben a legjobb hondás is lett.

A Roger Penske nevével fémjelzett gárda azonban mégsem lehetett maximálisan elégedett azzal, hogy besöpörték a képzeletbeli dobogót. Legényésgük negyedik tagja, a #2 Dallara-Chevy-t vezető Juan Pablo Montoya ugyanis nagyjából az edzés félidejénél sikeresen a 11-es kanyar falának csapta munkaeszközét. A kolumbiai sértetlenül hagyta el a baleset helyszínét, az erőteljes ütközést viszont az autójának jobb oldala igencsak megsínylette.

 

Nem csak Montoya volt az egyetlen, aki miatt be kellett lengetni a piros zászlót.

Még húsz perc volt hátra a gyakorlásból, amikor is a Schmidt-Peterson Motorsports pilótája, Mikhail Aleshin az 1-es kanyar kijáratánál megpördült, de szerencsére nem létesített közelebbi kontaktust semmivel, és saját erőből vissza tudta vinni autóját a pitbe.

A 29 éves orosz kis közjátéka után nem sokáig örülhetett a mezőny a zöld jelzésnek, miután Charlie Kimball – Montoyához hasonlóan szintén a 11-es kanyarban – odavágta a Chip Ganassi Racing #83 Dallara-Chevy-jét a falnak. Az ütközés nem volt olyan erőteljes, mint a kolumbiai veteráné, de ennek ellenére a javítások igényelnek némi extra munkát a szerelőcsapat részéről.

A balesetek miatt az eredetileg háromnegyed órásra kiírt edzést öt perccel megtoldották.

A legjobb újoncnak ezúttal a 11. pozícióban zárt Conor Daly bizonyult a Dale Coyne Racing színeiben, aki mögött alig 0.0375 másodpercnyi lemaradásban a gárdához Alabama után visszatérő Luca Filippit találjuk.

Az első szabadedzést megnyerő Sébastien Bourdais ezúttal a hatodik helyig jutott a KVSH Racing #11 Dallara-Chevy-jével.

 

totimes.jpg