Kanaan várhatja az élről a kvalifikációt


A Chip Ganassi Racing sikerével zárult a Kohler Grand Prix harmadik szabadedzése Road Americán.

A CGR brazil versenyzője, Tony Kanaan az utolsó pillanatban összerakott 1:42:6580-as körének hála kaparintotta meg a tabella első helyét 0.0113 másodpercet adva tulajdon csapattársának, Scott Dixonnak.

Az új-zélandi pilótát – aki szintén a gyakorlás végén futotta meg egyéni legjobbját – a Team Penske-t képviselő Will Power követte 1:42:8490-nel, míg a negyedik pozícióban újfent egy Ganassi alkalmazottat ért a kockás zászló, méghozzá az újonc Max Chilton személyében, aki 1:43:0450-et préselt ki a #8 Dallara-Chevy-ből.

A csapat örömét némiképp árnyalta, hogy negyedik versenyzőjük, Charlie Kimball legjobb, 1:44:1460-as ideje viszont csak a tizenkilencedik helyre volt elegendő.

A pénteki edzéseket követő orvosi ellenőrzés után a hétvége teljes, hátralévő részére zöld jelzést kapott Josef Newgarden ezúttal a tizenharmadik pozíciót csípte meg az Ed Carpenter Racing #21 Dallara-Chevy-jével. Az amerikai számára némiképp keserű pirula lehet, hogy most már biztosra vehetően nem vehet részt Conor Daly-vel egyetemben a texasi Firestone 600 augusztus 27-ére datált folytatásán, miután a június 12-ei piros zászló pillanatában már kiesőnek minősültek. Ez azt jelenti, hogy az összetettben jelenleg a negyedikként jegyzett Newgardent az ominózus futamon a 22. pozícióba rangsorolják, ami 8 pontot ér a bajnokságban.

Visszatérve a jelenleg zajló Road America-i szabadedzésre: a 45 perces körözés során nem történt kirívó incidens a pályán.

Folytatás magyar idő szerint 22:00-kor a kvalifikációval.

 

ra3.jpg