Ganassi sikerrel indult a Firestone 600 programja


Kaotikus, sárga zászlókkal tűzdelt szabadedzéssel vette kezdetét az IndyCar texasi hétvégéje.

A szezon harmadik oválversenyét, azaz a szombat esti (magyar idő szerint vasárnap hajnali) Firestone 600-at amegelőző első gyakorlás nem kápráztatta el a nézőket túl sok pályán zajló akcióval, de ez korántsem azt jelentette, hogy eseménytelenül telt.

A kényszerszünetek miatt öt perccel meghosszabbított, így 80 percesre nyúlt edzés a Chip Ganassi Racing veterán duójának sikerével zárult.

A legjobb átlagtempót 216.745 mph-val Tony Kanaan hozta össze, időben mérve 0.0148 másodpercet adva Scott Dixonnak, aki legjobb körén 216.613 mph-val repesztett. Ennek ellenére a brazil versenyző nem győzte hangsúlyozni, hogy a gyakorlás eredményeibe nem szabad túl sok mindent belelátni, lévén többek között azért, mert a majdani futamot gyökeresen más hőmérsékleti viszonyok között rendezik majd.

A harmadik pozíciót az Ed Carpenter Racing teljes szezonos pilótája, Josef Newgarden csípte el 216.242 mph-val, míg a negyedikként egy újabb ganassist, Charlie Kimballt érte a kockás zászló 215.955 mph-s körének hála.

Az ötödik helyen, egyben legjobb Honda képviselőként Marco Andretti zárt 215.903 mph-val.

Ha pedig már az Andretti Autosportnál tartunk, feltétlenül említést kell tennünk az Indianapolis 500 első két helyét elcsípett Alexander Rossiról és Carlos Munozról, akik a hetedik, valamint a hatodik helyeket szerezték meg a nem éppen hűs Fort Worth-i délelőtt folyamán.

A Texas Motor Speedway 1.5 mérföldes oválján zajló munkát több alkalommal is meg kellett szakítani, amelyek okait a törmelékek eltakarítása mellett egy baleset és egy műszaki hiba képében kellett keresni.

A Dale Coyne Racing #19 Dallara-Hondáját vezető Gabby Chaves már az edzés elején a 4-es kanyar falának csapta járművét, de szerencsére az ifjú kolumbiainak haja szála sem görbült.

Nem kezdődött jól a texasi forduló Graham Rahalnak sem, miután az RLL Racing #15 Dallara-Hondájában egy, a poszt készültekor pontosan nem definiált műszaki probléma ütötte fel a fejét.

Folytatás magyar idő szerint 22:15-kor a Firestone 600 kvalifikációjával.

 

d2q7.jpg