Power nyitott az élen Belle Isle-on


A Team Penske ausztrál versenyzője nyerte az Indy Dual in Detroit első szabadedzését.

Kevesebb, mint öt nappal a történelmi 100. Indianapolis 500 után az IndyCar mezőnyére máris új kihívás vár, méghozzá nem is akármilyen, lévén az előttünk álló hétvégén a szezon egyetlen duplafordulójára kerül sor.

A szombaton és vasárnap két teljes értékű versenyt tartalmazó Chevrolet Indy Dual in Detroit első szabadedzésére helyi idő szerint péntek délelőtt került sor a Belle Isle Park ideiglenes, utcai pályáján.

A 75 perces gyakorlás legjobb idejét Roger Penske toowoombai alkalmazottja, azaz Power nyerte 1:15:01797-tel, több, mint fél másodpercet verve tulajdon csapattársára, Helio Castronevesre. A harmadik pozícióban a Chip Ganassi Racing négyszeres bajnoka, Scott Dixon zárt 1:15:7543-mal, míg a negyedikként egy újabb penske-st, az indianapolisi 19. helye ellenére a bajnokságot továbbra is vezető Simon Pagenaud-t érte a kockás zászló.

Sikeresen felküzdötte magát még a top 5-be a Schmidt Peterson Motorsports-os James Hinchcliffe, aki ezzel egyben a legjobb hondás is lett.

Csütörtök délután jelentették be hivatalosan, hogy az Ed Carpenter Racing innentől fogva már nem csak az oválokon indítja a 20-as számú Dallara-Chevy-jét. Az idény hátralévő, road/street jellegű futamain ugyanis a 2015-ös Indy Lights bajnok, Spencer Pigot vezetheti a szóban forgó gépet, míg a kizárólagos bal kanyarokat tartalmazó létesítményekben továbbra is Carpentert tisztelhetjük a volánja mögött. A 22 éves pilóta 2015-ös Indy Lights bajnoki címe révén idén három garantált IndyCar versenyt kapott, amelyeket az RLL Racing jóvoltából teljesíthetett – St. Petersburgben a 14., a GP of Indy-n 11., az Indy 500-on pedig a 25.-ként zárt.

Új csapata színeiben Pigot első nekifutásra a 21. helyet szerezte meg.

A 100. Indy 500-on győzelmet aratott Alexander Rossi számára sem jött ki a lépés egyelőre, miután csak a 19. pozícióban zárta a detroiti első edzést.

A gyakorlás alatt három alkalommal is előkerült a piros zászló, ebből egyet törmeléknek, kettőt pedig Mikhail Aleshinnek köszönhettek. Az SPM orosz pilótája másodjára egyenesen a gumibáláknak csapta az autóját, ténykedését pedig tízperces időbüntetéssel sújtotta a versenyigazatóság, amely alatt nem hagyhatta el a csapata pitjét.

Folytatás magyar idő szerint 21:30-kor a szombati versenyre szóló kvalifikációval, amelyet a road/street pályákon megszokott, háromkörös formátumban bonyolítanak le. Ennek eseményei élőben követhetőek lesznek a racecontrol.indycar.com cím alatt.

 

 

dq1.jpg