Szédületes köridőkkel melegített a mezőny az időmérőre Indianapolisban


Miközben mindenki lélegzet visszafojtva várja, hogy a mai napon hivatalosan bejelentsék Watkins Glen érkezését az elkaszált bostoni verseny helyére, az IndyCar mezőnye szépen-csendben lefutotta a hétvége harmadik szabadedzését az IMS road vonalvezetésén.

A szombaton esedékes Grand Prix of Indianapolis kvalifikációját megelőző gyakorlás a Team Penske háromnegyedének elsöprő sikerével zárult.

A legjobb időt a tavaly ugyanitt rajt-cél győzelmet arató Will Power autózta 1.09.3189-el, mintegy 0.0125 másodpercet adva a másodikként jegyzett Juan Pablo Montoyának ,míg a harmadik helyet a bajnokságot momentán vezető Simon Pagenaud csípte el 1:09.4248-al. A gárda negyedik pilótájának, a nem mellékesen háromszoros Indy 500 győztes Helio Castronevesnek azonban ezúttal nem jött ki a lépés és a hűvös időjárási körülmények közepette megfutott 1:09:7753-as egyéni legjobbja csak a tizennyolcadik helyre volt elegendő.

A negyedik pozícióban a csütörtöki nap abszolút legjobbját, Chip Ganassi Racinghez 2002 óta hűséges – és ezidő alatt már négy bajnoki címnél járó – Scott Dixont találhatjuk, míg a top 5 sorrendjét az AJ Foyt Racinges Takuma Sato tette teljessé.

A japán pilótát követően egészen a nyolcadik pozícióig szintén hondás autókat találhatunk, miután a hatodikként Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport), a hetedikként Graham Rahal (RLL Racing), nyolcadikként pedig Carlos Munoz végzett szintén az Andrettiék képviseletében.

Ebből már könnyű kitalálni, hogy a legjobb tizet két Chevrolet zárta a Chip Ganassi Racinges Tony Kanaan és a KVSH Racinges Sébastien Bourdais által.

A 45 perces gyakorlást nem zavarta meg olyan incidens, ami indokolttá tette volna a piros zászló belengetését.

Folytatás magyar idő szerint 21:00-tól, a GP of Indy kvalifikációjával. Egy biztos, ha nem történik valami igazán rendkívüli, akkor búcsút inthetünk a Will Power által 2015-ben megfutott pályacsúcsnak. Az 1:09:4886-os rekordot ugyanis már a harmadik edzésen négy versenyzőnek – köztük magának Powernek – is sikerült túlszárnyalnia. 

may5.jpg