Dixon lett a csütörtöki nap abszolút legjobbja


Bár az esőfelhők mindvégig ott terpeszkedtek az Indianapolis Motor Speedway felett, a mezőny szerencsére szárazon megúszta a 75 perces gyakorlást.

A csütörtöki, második szabadedzés során a Chip Ganassi Racing négyszeres bajnokának sikerült megfutni a leggyorsabb kört az IMS road vonalvezetésén. Dixon 1:09:8281-es idejével zárt a tabella élén 0.1613 másodpercet adva a másodikként jegyzett Simon Pagenaud-nak.

A Team Penske – nem mellesleg a pontversenyt vezető – franciája mögött 1:09:9896-os köre révén Graham Rahal végzett, aki ezzel az első edzéshez hasonlóan újfent a legjobb hondás eredményt tudhatta magáénak.

A negyedik pozícióban a KVSH Racing teljes szezonos pilótáját, Sébastien Bourdais-t találjuk, míg ötödikként a délelőtti gyakorláson diadalmaskodó Will Power zárta a napot a Team Penske #12 Dallara-Chevy-jével.

Az időeredményeket tekintve azonban a legérdekesebb, masszív állkapocs leszakadásra késztető adat, hogy a második és harmadik (Pagenaud – Rahal), valamint a negyedik és ötödik (Bourdais – Power) között mindössze 0.0002 másodperc döntött.

Az – egyelőre, hiszen mindannyian reménykednek a folytatásban – indianapolisi két versenyre bejelentett részidős pilótákat tekintve a legmagasabban az RLL Racingtől lehetőséget kapó, 2015-ös Indy Lights bajnok, azaz Spencer Pigot végzett a maga 12. helyével. A Dale Coyne Racing #19 Dallara-Hondájában Luca Filippit váltó Gabby Chaves a 16., az Ed Carpenter Racinget erősítő JR Hildebrand a 17., AJ Foyték veteránja, Alex Tagliani a 19., a KVSH – PIRTEK Team Murray autót vezető Matthew Brabham pedig a 23. lett.

A csütörtöki nap kombinált eredményeit tekintve nem meglepő módon a második gyakorlás során született idők domináltak. Az összesített listán mindössze három olyan versenyző szerepel, akik egyéni legjobbjukat még a helyi idő szerint délelőtti felvonás alatt futották meg. Power nem tudta felülmúlni az első edzésen összerakott győztes körét, ami még így is az összefésült tabella második helyére volt elegendő. Az ausztrálon kívül még az Andretti Autosportos Carlos Munoz szerepel a kombinált listán (20.) a délelőtti idejével köszönhetően annak, hogy vélhetően műszaki okok miatt a második gyakorláson csak három kört tudott megtenni, míg a harmadik delikvens nem más volt, mint az AJ Foyt Racing sorait erősítő Jack Hawksworth, akit az összesítésben a 23. pozícióban rangsoroltak.

A GP of Indy második edzésének végeredménye, lejjebb görgetve pedig következik a kombinált lista.

 may2.jpg

may3.jpg