Takuma Sato behúzta a második alabamai edzést


Az AJ Foyt Racing duójának sikerével ért véget a Honda Indy Grand Prix of Alabama péntek délutáni gyakorlása.

Egyelőre úgy tűnik, nem csak egyslágeres hullócsillag volt a Honda első szabadedzésen mutatott teljesítménye.

A japán illetőségű gyártó erőforrásait és aero kitjét használó három autó bérelte ki a tabella képzeletbeli dobogót érő helyeit a Barber Motorsports Park 2.3 mérföld hosszú, 17 kanyarból álló roadján. A legjobb kört 1:07:2157-tel Takuma Sato rakta össze, akit nüansznyi, 0.004 ezredmásodperces lemaradással AJ Foyt Racinges csapattársa, Jack Hawksworth követett.

A harmadik pozíciót a Schmidt Peterson Motorsports #5 Dallara-Hondáját vezető James Hinchcliffe szerezte meg. Ide kapcsolódó információ egyébként, hogy a legfrissebb sajtóhírek szerint a gárda harmadik, Indianapolis 500-on indítandó autóját a spanyol Oriol Servia foglalhatja el a védjegyének számító Salvador Dali motívummal díszített sisakjában.

A negyedik pozíciót a Team Penske kétszeres barberi győztese, Will Power kaparintotta meg, az ötödikként pedig az RLL Racinget képviselő Graham Rahal zárt.

Az eső miatt késéssel elindított, de teljes, 75 perces terjedelmében lefutott edzést egyetlen alkalommal sem kellett piros jelzéssel megszakítani.

A legjobb újonc ezúttal a Chip Ganassi Racingnek versenyző Max Chilton lett, aki a 17. pozíciót tudhatta magáénak. A csapat egyébként nem brillírozott sokat a gyakorláson, lévén Scott Dixon a 9., Tony Kanaan a 14., Charlie Kimball pedig csak a 20. lett.

A CGR-hez hasonlóan az Andretti Autosport is gyérül teljesített, miután Ryan Hunter-Reay a 11., Carlos Munoz a 12., Marco Andretti a 15., az újonc Alexander Rossi pedig a tökutolsó, azaz 21. pozícióban landolt.

Az első szabadedzést megnyerő Sébastien Bourdais-nak (KVSH Racing) ezúttal meg kellett elégednie a 10. hellyel.

 

barb4.jpg

 

 

kép: IndyCar Media