Sébastien Bourdais nyitott az élen Alabamában


Eseménytelen, a várható erőviszonyokat nem éppen tükröző szabadedzéssel vette kezdetét a Honda Indy Grand Prix of Alabama hétvégéje.

A Barber Motorsports Parkban rendezett 75 perces gyakorlás legjobb idejét a KVSH Racing versenyzője, Sébastien Bourdais autózta 1:07:3399-el. A 35 éves francia LED-kerekekkel felvértezett #11 Dallara-Chevy-jét meglepetésre egy hat fős Honda különítmény követte, miután a második pozícióban az AJ Foyt Racing ifjonca, Jack Hawksworth zárt 1:07:4662-vel, a harmadikként pedig az Andretti Autosportos Carlos Munozt érte a kockás zászló 1:07:6138-as egyéni legjobbjának hála.

A negyedik helyen egy újabb Andretti alkalmazottat találunk Ryan Hunter-Reay személyében, míg a top 5-öt Foyték képviseletében Takuma Sato tette teljessé.

A hatodik pozíciót James Hinchcliffe kaparintotta meg a Schmidt Peterson Motorsports színeiben. A csapathoz kapcsolódó hír egyébként, hogy várhatóan szombaton bejelentést tesznek az Indy 500-on indítandó harmadik autójukkal kapcsolatban.

Bourdais után a második legjobb Chevrolet-s autót a nyolcadik helyen találjuk a Long Beach-en első Team Penske-s győzelmét megszerzett, a bajnokságot jelenleg vezető Simon Pagenaud személyében, aki alig több, mint egy századdal maradt alul a hetedikként leintett RLL Racinges Graham Rahallal szemben.

A legjobb tíz zárt körű klubjába még felvételt nyert a Dale Coyne Racing olasz pilótája, Luca Filippi, valamint a Chip Ganassi Racing négyszeres bajnoka, Scott Dixon.

Az edzés legjobb elsőévese a tizenhatodik időt összerakó Conor Daly lett. A Dale Coyne Racing 24 éves versenyzőjének kihívói az év újonca címért, azaz Max Chilton (Chip Ganassi Racing) a tizenkilencedik, Alexander Rossi (Andretti Autosport) pedig a huszadik helyen zárt.

Az utolsó, huszonegyedik pozícióban Ganassiék 2013-as Indy 500 győztese, Tony Kanaan végzett. A brazil veterán akkumulátor problémák miatt csak négy kört tudott megtenni, de a szerelőcsapat várhatóan a magyar idő szerint 22:00-kor kezdődő második szabadedzésre már el tudja hárítani a hibát.

 barb1.jpg