Power zárta az élen a második edzést Long Beach-en


A Toyota Grand Prix of Long Beach második szabadedzése is Team Penske győzelmet hozott.

Míg a helyi idő szerint pénteki, első gyakorlást Juan Pablo Montoya fejezte be az élen, addig a délutáni edzésen már a kolumbiai csapattársa, Will Power futotta a legjobb kört.

A 35 éves ausztrál és #12 Dallara-Chevy-je 1:07:5992-vel szerezte meg a tabella első helyét közvetlenül két hondás, azaz a Schmidt-Peterson Motorsports-nak vezető James Hinchcliffe és az RLL Racinges Graham Rahal előtt.

A negyedik-ötödik, valamint a hatodik pozíciókat a Team Penske maradék háromnegyede bérelte ki Simon Pagenaud, Juan Pablo Montoya és a 2015-ös pole-t körrekorddal megszerzett Helio Castroneves sorrendben.

A tavalyi győztes – és végül a szezon végén a negyedik bajnoki címét is bezsebelt – Scott Dixon a nyolcadik helyen landolt a Chip Ganassi Racing #9 Dallara-Chevy-jével.

A 45 perces edzés a délelőtti felvonással ellentétben az elejétől a végéig zöld zászló alatt zajlott le, bár néhány – szerencsére bárminemű következmény nélküli – pályaelhagyásra azért sort kerítettek néhányan.

Az újoncokat tekintve ezúttal a Dale Coyne Racingnél szolgáló Conor Daly bizonyult a leggyorsabbnak az 1.968 mérföld hosszú, 11 kanyarból álló utcai pályán, 1:08:3420-as ideje azonban még így is csak a tizenötödik helyre volt elegendő. A 24 éves amerikai tavaly már versenyezhetett Long Beach-en az IndyCar mezőnyével, amikor is a DCR-nél eredetileg erre az egy futamra, az akkori hivatalos indoklás szerint „üzleti okok miatt” távol maradó Carlos  Huertas helyettesének szerződtetett, ámde a második szabadedzésen lesérült Rocky Moran Jr.-t válthatta. Az évtizedes IndyCar álmát végre beteljesíteni próbáló Moran balszerencséje a 2015-ös év egyik legszomorúbb sztorija volt, aki lemaradt volna róla, ezen a linken bepótolhatja.

Visszatérve a jelenbe, a mezőny másik két újonca, a Long Beach-i utcákat tavaly versenyautóval, az Indy Lights által már megismert Max Chilton (Chip Ganassi Racing) a tizenkilencedik, a pályán ezen a hétvégén először vezető Alexander Rossi (Andretti Autosport) pedig a huszadikként zárt.

Az IndyCar harmadik szabadedzésére szombaton, magyar idő szerint 19:00-tól kerül sor, majd 23:00-tól következik a kvalifikáció.

 

63.jpg

 

kép: IndyCar Media