Elsöprő Team Penske uralom a kvalifikáció előtt (+ az időmérő csoportbeosztása)


Tovább folytatódik a gárda Long Beach-i menetelése, miután a pénteki naphoz hasonlóan a szombati szabadedzésen sem találtak legyőzőre.

Eddig elégedetten nyugtázhatja a hétvége történéseit Roger Penske, aki nem mellesleg a május 29-én rendezendő, szám szerint 100. Indianapolis 500 tiszteletbeli pace car sofőrjeként vezetheti a rajtot jelző zöld zászlóig a tradicionálisan 33 főt számláló mezőnyt. A Toyota Grand Prix of Long Beach eddigi valamennyi edzése a legendás csapatvezető beosztottainak sikerével zárult, a szombati harmadik gyakorláson pedig már olyannyira nem cicóztak, hogy konkrétan kibérelték a tabella első négy helyét.

Akárcsak péntek délután, a legjobb időt ezúttal is Will Power autózta, aki a hétvége során először tudott 1:07 alá menni 1:06:8892-es körének révén.

Az ausztrál mögött a második pozícióban Simon Pagenaud végzett 1:07:1162-vel, míg a harmadik helyet a tavalyi kvalifikáción futott idejével a pálya körrekordját tartó Helio Castroneves szerezte meg. A pénteki első edzés leggyorsabbját, azaz Juan Pablo Montoyát ezúttal csak a negyedikként jegyezték 1:07:3157-tel.

Az ötödik – egyben legjobb hondás – helyezést Mikhail Aleshin kaparintotta meg a Schmidt Peterson Motorsports 7-es számú autójával.

A 45 perces gyakorlást két alkalommal kellett megszakítani piros zászlóval.
Először az Andretti Autosport 2012-es bajnoka (és 2014-es Indy 500 győztese), Ryan Hunter-Reay kopírozta le akaratán kívül a hétvége egyik betétkategóriáját képviselő Formula Driftes srácokat, de sajnos túl közelinek bizonyultak a 9-es kanyarban lévő gumibálák, aminek a #28 Dallara-Honda hátuljának bal oldala látta kárát. Hunter-Reay az abroncsokkal történt, az elvártnál intimebb találkozás ellenére saját erőből vissza tudott térni a csapata pitjébe.

A második piros jelzést alig öt perccel a leintés előtt az RLL Racinges Graham Rahal hozta össze szintén a 9-es kanyarban. A #15 Dallara-Honda a bejáratnál ráfutott a kerékvetőre, aminek következtében a falnak csapódott. Az ütközést a bal első szárny és a felfüggesztés sínylette meg, de minden jel szerint a szerelőcsapat meg tudja javítani a kvalifikációra.

A Toyota Grand Prix of Long Beach időmérője magyar idő szerint 23:00-kor veszi kezdetét és élőben követhető a jól megszokott racecontrol.indycar.com cím alatt.

A harmadik szabadedzés végeredménye (alatta a kvalifikáció csoportbeosztása).

lb32.jpg

lb44.jpg