Juan Pablo Montoya nyerte a GP of Long Beach első szabadedzését


A Team Penske kolumbiai sztárja futotta a legjobb időt a paradicsomi állapotokat idéző utcai pályán.

Montoya 1:08:1229-es körének hála zárt a tabella élén 0.2424 másodpercet adva csapattársának, Will Powernek, aki 1:08:3714-gyel repesztett körbe az 1.968 mérföld hosszú, 11 kanyarból álló vonalvezetésen.

A harmadik pozícióban egy, a mostanság a híradások középpontjában álló Hondát tisztelhettünk az AJ Foyt Racinges Jack Hawksworth révén, míg a negyedik helyen Josef Newgarden zárt az Ed Carpenter Racing képviseletében. A legjobb öt sorrendjét Foyték másik pilótája, az első – és eddigi egyetlen IndyCar – győzelmét 2013-ban pont Long Beach-en megszerzett Takuma Sato zárta.

Ami az aero háborút illeti, egyelőre teljesen kiegyensúlyozott a verseny a gyártók között, miután a legjobb tízben öt Chevy és öt Honda autónak tapsolhattunk. Persze ez még csak egy edzés volt, amiből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

A 45 perces gyakorlás során kétszer kellett beinteni a piros zászlót.

Először az Andretti Autosport újonca, Alexander Rossi állt bele orral a 8-as kanyart szegélyező gumifalba, de szerencsére a versenyzőnek egy haja szála sem görbült, a 98-as számú Dallara-Honda pedig egy elsőszárny cserével és a felfüggesztés minimális sérülésével megúszta.

Második alkalommal a Chip Ganassi Racinges Charlie Kimball miatt kellett újra életbe léptetni a piros jelzést. Az amerikai pilóta #83 Dallara-Chevy-jében hét perccel a tervezett leintés előtt lépett fel a szezonnyitó St. Pete-i hétvégén történthez kísértetiesen hasonló fékprobléma, a kockás zászló pedig ezt követően már a pitben érte a mezőnyt.
Folytatás magyar idő szerint 23:00-kor a második edzéssel, amit élőben lehet nyomon követni a racecontrol. indycar.com-on.

 lp1.jpg