Mikhail Aleshin világrekorder lett – VIDEÓVAL


Két hét van hátra az IndyCar idei szezonnyitójáig, Mikhail Aleshin pedig úgy döntött, addig sem unatkozik és beírja magát a Guinness Rekordok Könyvébe.

A Schmidt-Peterson Motorsports pilótája a 67. északi szélességi körön található, teljesen befagyott Lake Lovozero tavon repesztett egy, a feladatra kellőképpen felkészített GP2-es gép volánja mögött.

Ezzel a 28 éves orosz lett az első ember a földkerekségen, aki teljesen egyedül hódította meg a sarkkört egy open-wheel versenyautóval, emellett pedig a 228 km/h-s tempójával még sebességrekordot is felállított.

„Az autó kiválasztásánál különböző lehetőségeket vizsgáltunk meg, és végül arra jutottunk, hogy erre egy GP2-es a legalkalmasabb” – nyilatkozta Aleshin. „A speciálisan átalakított gépet külföldről hozták Oroszországba, és nagyjából tíz szakember dolgozott éjt nappallá téve rajta, hogy minden a lehető legjobban menjen.” 

2000-ben Mika Häkkinen már végrehajtott hasonló mutatványt Lappföldön a McLaren kétülésesével, utasként pedig akkori feleségét is magával vitte.

 

  

Na akkor jöjjenek a képek (credit: Artem Achkasov/Instagram) és utána a videó Aleshin nagy kalandjáról.

photo18.jpg

photo19.jpg

photo21.jpg

photo22.jpg

photo23.jpg

photo24.jpg