Jeff Gordon Le Mans-ba vágyik


Az aktív versenyzéstől tavaly év végén visszavonult Jeff Gordon minden várakozást felülmúlóan teljesít legújabb szerepében, mint a FOX NASCAR közvetítéseinek szakkommentátora. A négyszeres Cup bajnok azonban ennek ellenére sem bír a vérével és a Reutersnek a minap elárulta, az ő bakancslistáján is szerepel egy, még egyelőre beteljesületlen pont.

Ez az álom pedig nem más, mint a legendás Le Mans-i 24 óráson való részvétel, aminek kedvéért bármikor újra szívesen bukósisakot húzna.

Mindig is mondogattam, hogy megfelelő lehetőség esetén szívesen elindulnék Le Mans-ban” – nyilatkozta a 44 éves sztár. 

Gordon eddigi egyetlen versenyét a sportautózásban 2007-ben, a daytonai 24 óráson teljesítette Wayne Taylor, Jan Magnussen és Max Angelelli oldalán. Erőfeszítéseiket pedig siker koronázta, miután a 10-es számú SunTrust Pontiac-Riley-val a kvartett végül az összetett harmadik helyén zárt.

Figyelembe véve szoros kötődését a Chevrolet-vel, Gordonnak a legnagyobb esélye egy Le Mans-i indulásra a Corvette Racinggel lehet. A háromszoros Daytona 500 győztes pilóta viszont saját elmondása szerint egyelőre nem folytat komoly tárgyalásokat az ügyben, mivel meg akar bizonyosodni arról, hogy egy évekkel korábbi versenybaleset óta meglévő hátproblémái ellenére is bírná a strapát.

„Semmilyen versenyen nem vennék részt, ha nem tudnék teljesen felkészülni rá, ezáltal valami extrát hozni annak érdekében, hogy növeljem a csapat győzelmi esélyeit. Ha úgy érzem, hogy elég egészséges hozzá a hátam, és fizikálisan képes vagyok kezelni a gravitációs erőket, ezáltal pedig jó köridőket futni, akkor határozottan belevágnék. Ez a célom, hiszen mindig is vágytam Le Mans-ba.”

A Le Mans-i 24 órás idei mezőnye lassan kialakul, így még a legideálisabb esetben is minimum 2017-ig kell várniuk Gordon rajongóinak arra, hogy lássák kedvencüket a világ egyik legnagyobb presztizsű versenyén.

 

 

kép: NASCAR Media