Gabby Chaves helyettesíti Aleshint Phoenix-ben

Gabby Chaves helyettesíti Aleshint Phoenix-ben

A fiatal kolumbiai nem várt lehetőséget kapott a Schmidt Peterson Motorsports-tól.

Alig egy héttel ezelőtt látott napvilágot a hír, miszerint gazdasági megfontolásból a Bryan Herta Autosport beolvad az Andretti Autosportba. A fordulat különösen a BHA tavalyi versenyzőjét, Gabby Chavest érintette rosszul, aki szponzorációs problémái miatt azon melegében elvesztette helyét a 98-as Dallara-Honda volánja mögött.

Az idei szezonra immár Andretti – Herta koprodukcióban nevező autóra több jelölt is akadt, míg végül a Manor F1-es üléséről lecsúszott Alexander Rossi lett a befutó.

Az élet útjai azonban kifürkészhetetlenek, és a szerződés nélkül maradt Chaves az utolsó utáni pillanatban mégis lehetőséget kap arra, hogy IndyCar autóba ülhessen – még ha egyelőre nem is éles versenyhelyzetben.

A Schmidt Peterson Motorsports-hoz egy év hiátus után idén visszatérő, pár napja világrekordot is felállító Mikhail Aleshinnek ugyanis problémái akadtak a vízumával, így egyelőre nem léphet az Egyesült Államok területére, ergo nem lehet ott a széria hétvégi, a Phoenix International Raceway-en rendezendő, kollektív tesztjén sem.

Itt jött a képbe a 2015-ös IndyCar szezon legjobb újonca, aki 26-án és 27-én, orosz kollégája helyetteseként viheti pályára Schmidték 7-es számú Dallara-Hondáját a phoenixi oválon.

„Azt kívánjuk, bárcsak Mikhail is részt vehetne velünk a teszten, de biztosak vagyunk abban, hogy nagyon gyorsan fel fogja venni a tempót amikor visszatér” – mondta az SPM ügyvezetője, Piers Phillips. „Gabby egy remek újonc szezont tudhat maga mögött és értékeljük, hogy hajlandó ilyen gyorsan beugrani ezen a fontos teszten. Nagy elvárásaink vannak a 2016-os szezonra nézve és a célunk az, hogy ezeket a tesztnapokat használjuk fel arra, hogy felkészítsen bennünket a sikerre.”

Chaves-nek nem lesz ismeretlen az SPM légköre, hiszen 2013-ban ezen csapat autójával szerezte meg az Indy Lights bajnoki második helyét.

 

kép: IndyCar Media