Megható meglepetésben részesült Bryan Herta


Felbecsülhetetlen eszmei értékű ajándékkal gazdagodott a Bryan Herta Autosport vezére a csapat karácsonyi pariján.

A BHA, valamint az Indianapolis Motor Speedway, az IMS múzeuma és az IndyCar összefogása révén Herta megkapta ugyanazt a kormánykereket, amelynek segítségével Dan Wheldon 2005 (amely évben az Andretti Green Racing színeiben az IRL bajnoki címét is elhódította) után megszerezte második – és sajnos utolsó – Indianapolis 500 győzelmét 2011-ben.

A kormányt, mint valódi ereklyét egy átlátszó üvegkalitkában helyezték el, amelyben egy, az IMS-ről származó tégla, valamint egy, a nagy sikert ünneplő Wheldonról és Hertáról készült kép is helyet kapott.

Wheldon 2011-ben teljes szezonos szerződés hiányában csak Indianapolisban, a Bryan Herta Autosport színeiben rajtolhatott el először, ahol végül a hatodik helyről indulva elsőként látta meg a kockás zászlót, miután a futam utolsó körében, az addig élen álló újonc, JR Hildebrand falnak csapta az autóját.

A brit pilóta öt és fél hónappal később, az IndyCar azévi szezonzárójának otthont adó Las Vegas Motor Speedway-en vesztette életét egy brutális tömegbalesetben a Sam Schmidt Motorsports és a BHA közösen nevezett autóját vezetve. 33 éves volt

Herta érthető módon rendkívül meghatódott a különleges ajándék láttán és a Twitterén csak annyit írt: „Szeretem a csapatom.”

Minden bizonnyal az érzés kölcsönös.

 

 

 

dwbha.jpg

 

 

képek: IndyCar Media, Bryan Herta Autosport