15 emlékezetes NASCAR-idézet, amit nem lehet megunni


Kevés olyan sportág van, amely az autóversenyzésnél több, örökérvényű mondást hagyott volna az utókorra, ezen halmazon belül pedig a legnagyobb metszetet a NASCAR tudhatja magáénak.

Ennek örömére az alábbiakban jöjjön tizenöt válogatott idézet az Egyesült Államok legnépszerűbb, balra kanyarodást favorizáló bajnokságából, mai nevén a NASCAR Sprint Cup-ból

 

  
1. „Ha nem csalsz, akkor egy idióta vagy, ha csalsz és nem kapnak el, akkor egy hős, ha csalsz, de elkapnak, akkor egy gazember. Soroljanak be engem oda, ahová maguk szerint tartozom” – Darrell Waltrip, háromszoros NASCAR Cup bajnok.

2. „A két kedvenc tárgyam az autóm kormánya és a Remington vadászpuskám” – Dale Earnhardt Sr., hétszeres NASCAR Cup bajnok.

3. „Alapvetően ugyanolyan, csak sötétebb van” – az ötszörös Cup futamgyőztes Alan Kulwicki válasza arra a kérdésre, hogy miben különböznek az éjszakai versenyek a nappaliaktól.

4. „Versenyautót vezetni olyan, mint láncfűrésszel keringőzni” – Cale Yarborough, háromszoros NASCAR Cup bajnok.

5. „Ha az oroszlán nem harapná meg néha-néha a szelidítőjét, akkor már nem is lenne annyira izgalmas” – Darrell Waltrip bölcselkedése, amikor egy újságíró arról kérdezte, hogy a veszély jelenléte valóban vonzó-e az autósport rajongók számára.

6. „Ez szart sem jelent, apu tízszer is nyert itt” – Dale Earnhardt Jr. első talladegai győzelme után, 2001-ben.

tala.jpg

7. „A mi rajongóink soha nem pocsékolnák a jó sörüket arra, hogy ránk locsolják” – Jeff Gordon szerint ez az alapvető különbség a NASCAR és az NBA rajongók között.

8. „Ha egy versenyző túl sokat kezd el agyalni a balesetekről és a nagy sebességről, akkor itt az idő, hogy eltakarodjon a pályáról” – Glen Wood, négyszeres NASCAR Cup futamgyőztes.

9. „A Jóisten nem mondja meg, hogy mik a tervei veled, szóval az egyetlen amit tehetsz, hogy felkelsz reggel és aztán meglátod mi lesz” – a hétszeres NASCAR Cup bajnok Richard Petty a versenypályán uralkodó veszélyekről.

10. „Az egyetlen dolog, amire gondolok az a győzelem. Olyan ez, mint a vadászat és a halászat. A legtöbb halat akarod kifogni, vagy a legtöbb kacsát kilőni, a lehető legkevesebb töltény elhasználásával. Nem akarsz végül egy halom töltényhüvelyen állni, miközben a kezedben csak egyetlen kacsát tartasz” – Dale Earnhardt Sr.

11. „Miért kezdtem el én is versenyezni? Mert túl lusta voltam ahhoz, hogy dolgozzak és túl gyáva ahhoz, hogy lopjak” – Kyle Petty, nyolcszoros NASCAR Cup futamgyőztes.

12. „Szüless gazdagnak” – az Indy 500 és a Daytona 500 történetének első női pilótája, Janet Guthrie tanácsa azon feltörekvő autóversenyzők számára, akik gyorsan lehetőséget akarnak kapni a sportban.

13. „Ha egy verseny előtt csókot kapok egy lánytól, az számomra maga a horror. Akkor kezdődött ez, amikor még újonc voltam. Az akkori barátnőm megcsókolt, én pedig a futamon kipördültem és átrepültem a kerítésen. A következő versenyen ez megismétlődött, így annak érdekében, hogy megtörjem az átkot, a lány két csókot is adott a soros futam előtt. Na és mi történt? Kicsúsztam, az autó pedig összesen hétszer fordult át a tetején, mire megállt. Az asszony ma már egy puszit sem adhat a rajt előtt” – Fireball Roberts, a NASCAR Grand National Series 1950-es, bajnoki második helyezettje.

14. „Vannak srácok, akik keményen, de tisztán versenyeznek. Earnhardt Sr. nem közéjük tartozik” – foglalta össze tömören a NASCAR Cup 1991-es ezüstérmese, Ricky Rudd a legenda pályán tanúsított magatartását.

15. „Marketing szempontból a No.1 Dale Earnhardt Jr., ezt mindenkinek szem előtt kell tartania: Dale Earnhardt Jr. Ő egy félig olvadt csokis jégkrémet is el tudna adni egy hófehér ruhás nőnek. Ilyen egyszerű. Kyle Busch? Nos, ő még egy gyerekre sem tudná rásózni a kedvenc cukorkáját”Kyle Busch.

 

 

 képek: NASCAR Media