Amikor Kyle Busch bevállalta minden idők legdurvább overálját

Az elmúlt vasárnap ifjabbik Busch megszerezte pályafutása első NASCAR Sprint Cup bajnoki címét, aminek örömére kissé felelevenítjük a múltat.

A szezon elején valószínűleg bárki körberöhögte volna azt, aki a Joe Gibbs Racing 30 éves versenyzőjének végső sikerére fogadott, pláne, hogy emberünk a daytonai Xfinity Series futamon olyan komoly lábsérüléseket szedett össze, hogy csak a május végi Coca-Cola 600-on tudott becsatlakozni a saját kategóriájába, a Sprint Cupba.

Hála azonban a – legelvetemültebb, klinikai esetnek számító NASCAR szurkolók többsége szerint is – a sportág legidiótább szabályrendszerének, ifjabbik Busch még annak ellenére is fel tudott érni a stock-car királykategóriájának csúcsára, hogy röpke tizenegy versenyt kihagyott. Persze a rájátszásba, vagyis a Chase-be jutásért keményen meg kellett küzdenie; de végül kilenc top 10-es helyezéssel – ebből négy győzelem – beverekedte magát a címre esélyes versenyzők elit klubjába, a mindent eldöntő homesteadi viadalon pedig szintén elsőként látta meg a kockás zászlót. A titulus bebiztosításával egyidejűleg a címért szintén meccsben lévő Jeff Gordon tökéletes hollywoodi visszavonulásának is megálljt parancsolt.

A Busch család nem először élhette át azt az érzést, amit egy NASCAR Cup bajnoki cím okoz, hiszen bátyja, Kurt 2004-ben már magasba emelhette a széria legjobbjának járó trófeát. Kyle mostani sikere félig-meddig történelminek is számíthat, lévén ezzel Busch-ék a második olyan testvérpár lettek a NASCAR történetében, amelynek mindkét tagja bajnokká tudott válni a legmagasabb kategóriában. Előttük ez csak Terry és Bobby Labonte-nak sikerült.

A USAracing blog azonban sajátságos módon, a múlt rendhagyó felidézése által szeretne tisztelegni a minap csúnyán elgyepált UFC szupersztár Ronda Rousey-val közös becenéven, azaz a ‘Rowdy’-n osztozó Kyle Busch előtt.

A friss bajnok ugyanis öt évvel ezelőtt minden idők legfurcsább, legszínesebb és valahol legijesztőbb overáljában plusz – az ebbe a posztba is simán beillő – autójában feszített a Nationwide (aka Xfinity) Series richmondi versenyén.

A Toyota 2010-es promóciójának keretein belül a rajongók megálmodhatták az autók festését, a sikeres pályázók pedig a dicsőség mellett értékes díjakkal gazdagodhattak. A jótékony célú kezdeményezéshez egy reklámfilm is dukált, amelynek kezdetén Busch rózsaszín overálban, egy szintén rózsaszín versenyautó mellett ülve teszi fel a nagy kérdést:

“Ki nem szereti a kiscicákat, nyuszikat és a pici bébifókákat?”

A harminc másodperces kisfilmben egy Kimmy (Lennon Wynn) nevű kislány tervezi meg álmai festését Busch autójára – a fenti mondathoz tökéletesen hű látványvilággal. A fikcióból Richmondban valóság vált, miután a Z-Line Designs-nak, a Joe Gibbs Racingnek, na és persze a Toyotának hála Kyle babarózsaszín, minden cukisággal megáldott autóban – hivatalos nevén No. 18 Toyota Kimmy-Z-Line Designs Toyota Camry – és overálban volt kénytelen a Richmond International Raceway ováljára hajtani.

Busch-t azonban egyáltalán nem zavarta, hogy egy teljes hétvégén át úgy járkált, mint akit lehányt egy tündérportól betépett unikornis, sőt, még élvezte is a dolgot, akárcsak az autóját felkészítő csapat főnöke, Jason Ratcliff.

 

Hát nem cuki? 🙂 

pk1.jpg

 Jason Ratcliff, Kyle Busch és Lennon Wynn, alias Kimmy

  

pk5_1.jpg

 🙂

 

 

 képek: NASCAR, Toyota

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy