A Chip Ganassi Racing elengedte Sage Karamot


A versenyző menedzsere elismerte, ügyfele már nem áll szerződésben a patinás gárdával.

A korábban Dan Wheldon és Dario Franchitti karrierjét is egyengető Mickey Ryan maga árulta el a RACER-nek, nem sikerült időben anyagi fedezetet találni ahhoz, hogy Karam jövőre is bebiztosíthassa magát a 8-as számú Dallara-Chevy volánja mögött. Ez odáig vezetett, hogy a csapat végül nem újította meg a fiatal pilóta nemrég lejárt kontraktusát.

„A csapat hagyta, hogy az opciója lejárjon és továbbra is nagyon nagyra tartják őt, de a lehetőségeik jelenleg bizonytalanok, ahogyan a 8-as autó költségvetése is, szóval nem akarták őt röghöz kötni úgy, hogy nem tudnak semmit sem ajánlani” – mondta Ryan.

Az IndyCar 2016-os holtszezonja a megszokottnál jóval alacsonyabb fordulatszámon pörög köszönhetően annak, hogy a nagy- és középcsapatok zöme várhatóan a már meglévő felállásukkal vág neki a következő évnek. Van néhány kérdőjeles hely – mint például a KV Racing és a Schmidt Peterson Motorsports második autója, vagy éppen a már megszokottnak számító Dale Coyne Racing – , de összességében véve a lehetőségek száma igencsak limitált.

Ryan igyekszik minden eshetőséget számba venni, így még azt sem zárja ki, hogy Karam esetleg mégis visszatérhet a CGR-hez, még ha annak nem is az IndyCar programjában.

„Már nem áll velük szerződésben, de azért meg szeretnénk nézni, hogy egy Indy 500-as programot össze lehetne-e hozni. Emellett más opciókat is vizsgálunk a [Chip Ganassi Racing] családján belül, mint a Global Rallycross, vagy a sportautózás. Nagyon nehéz szponzorokat találni és Sage csak húszéves. Jelen pillanatban nincs szabad IndyCar ülés számára, de Chip nagyon hisz benne és 2016 egy átmeneti év lehet, amikor meglátjuk, mi adódik 2017-re.”

A menedzser azonban leszögezte, Karam nem akarja karba tett kézzel, a partvonalról szemlélni az IndyCar eseményeit, ezért bármilyen lehetőségre nyitottak.

„Jelenleg minden eshetőséget megvizsgálunk, amelyek nem korlátozódnak egy adott csapatra, vagy szériára. Tudom, hogy Ganassiék, a fejlődése szempontjából azt akarják, hogy Sage versenyezzen. Ebben a sportágban ha nem vagy autóban, akkor nagyon gyorsan elfelejtenek. Ha nem lesz 2016-ban az IndyCarban, akkor azt hiszem, elfogadná azt az ötletet, hogy valahol máshol fejlessze képességeit addig, amíg valami össze nem jön. [Ganassiék] nagyszerűek voltak Sage-hez és tudom, hogy folytatnák a munkát vele. Folyamatosan dolgozunk, amíg valahová ki nem lyukadunk.”

 

 

kép: IndyCar