IndyCar: Megvan a versenyirányítás új elnöke


A Hulman & Co. vezérigazgatója, Mark Miles hivatalos sajtótájékoztató keretein belül nevezte meg az augusztus végén leköszönt Derrick Walker utódját.

Az IndyCar egyik legfontosabb pozícióját a széria eddigi értékesítési vezetője, Jay Frye veszi át, aki 2013 óta töltötte be ezt a posztot. Az 50 éves szakember neve ezt megelőzően legfőképpen a NASCAR-ból lehetett ismerős.

Frye-nak korábban három Sprint Cup csapathoz, az MB2 Motorsports-hoz, későbbi nevén a Ginn Racinghez, valamint a Red Bull Racing Team-hez is érdekeltsége fűződött résztulajdonosi és/vagy menedzsmenti formában, 2011-12-ben pedig a Hendrick Motorsports üzleti fejlesztésekért felelős részlegén dolgozott.

Az IndyCarban eddig eltöltött két éve során Frye-nak vitathatatlan érdemei voltak több, jelentős partnerkapcsolat létrejöttében, beleértve a főszponzori tisztséget 2014 óta betöltő Verizonnal kötött szerződést is, de főként neki köszönhető továbbá, hogy a széria jövőre visszatérhet a Phoenix International Raceway-re.

Mark Miles elmondása szerint a pozícióra alkalmas emberekről egy húszfős listát készítettek, amit először hét, majd három főre szűkítettek, míg végül megszületett a végső döntés.

„Ő nem volt versenymérnök, vagy szerelő, de irányított már embereket és van tapasztalata abban, hogy igent, vagy nemet mondjon ha muszáj” – nyilatkozta Miles. „Ő maga is volt már a versenyirányítás áldozata [a NASCAR-ban], úgyhogy jól tudja, milyen is az.”

A versenyigazgatóság három tagja – Brian Barnhart, Will Phillips és Vince Kremer – Frye-nak tartozik jelentési kötelezettséggel, míg ő maga egyenesen Miles-nak köteles rendszeresen beszámolnia.

Frye hátrahagyott, értékesítési vezetői pozícióját Rod Davis veszi át.