Magyar cég lesz az IndyCar bostoni versenyének névadó szponzora


Bár politikai körökben továbbra is zajlik az állóháború, ez azonban egyelőre nem befolyásolja a jövő ősszel esedékes Grand Prix of Bostonra való felkészülést, olyannyira, hogy már a verseny névadó szponzorának kilétére is fény derült.

 

Az IndyCar történetének első, bostoni futamát 2016. szeptember 2-4-e között rendezik meg, a városból érkezett, legutóbbi hírek azonban nem éppen pozitív hangvételűek voltak. Ahogyan ebben és ebben a posztban részletesen értekeztünk róla, Boston néhány politikai tisztviselője, valamint a verseny lebonyolítására kijelölt utcák mellett élők egyaránt erőteljes lobbiba kezdtek annak érdekében, hogy az esemény ne kerüljön megrendezésre.

A Seaport Lofts-i lakónegyed közössége egy 17 oldalas levélben fordult a GP of Boston illetékeseihez, valamint a város polgármesteréhez, melyben többek között azt nehezményezték, hogy a futam – ami egyébként szerintük több ponton is törvénybe ütközik – megrendezését anélkül döntötték el, hogy arról őket egyáltalán megkérdezték volna. Ezen vádakat a verseny illetékesei azonnal tagadták.

A politikai csatározások közepette azonban a GP of Boston illetékesei igyekeztek leszögezni, hogy a verseny – amivel öt évre terveznek egyelőre – létrejöttét semmiféle veszély nem fenyegeti. Mindezt alátámasztásul máris bejelentették annak névadó szponzorát, amely cég nem más, mint a bostoni székhelyű – majd, mint egy rövid guglizásom által kiderült – magyar gyökerekkel rendelkező szofverfejlesztő cég, a LogMeIn.

Az alábbi bemutatkozás a LogMeIn hivatalos honlapján olvasható:

Magyar alapítású cég vagyunk, a digitális világ leggyorsabban fejlődő SaaS (szolgáltató) cégeinek egyike.

Termékeinket a világ minden országában használják. Az üzleti és szakmai sikereinkre figyeltek fel a tengerentúlon, majd 2003-ban amerikai befektetők karolták fel a céget. A LogMeIn nemzetközi főhadiszállása ekkor került át Budapestről az Egyesült Államokba, a Massachusetts állambeli Bostonba. A fejlődés pedig óriási ütemet vett: a LogMeIn ma már valódi globális brand. Délkelet-ázsiai, ausztráliai és óceániai régiónk központja Sydney-ben, európai irodánk Amszterdamban, fejlesztőközpontunk azonban továbbra is itt, Magyarországon, Budapesten és Szegeden található.

Kevesen tudják, de a LogMeIn sztori egyike a modern Magyarország sikertörténeteinek. Ezt a magasan képzett munkaerőre és nagy hozzáadott értékre épülő vállalkozást ugyanis Anka Márton alapította 1998-ban 3am Labs néven. RemotelyAnywhere megoldását már ekkor is a világ számos pontján elszórt szerverek menedzselésére használták.

A magyar cégalapító jelenleg Bostonból írányítja a fejlesztéseket.

A LogMeIn a magyar kreativitás sikertörténete.

„Ez egy remek győzelem Boston városa számára” – nyilatkozta Martin J. Walsh polgármester. „A turizmus fellendülésére számítunk, valamint a helyi vállalkozások általa történő támogatására. A lakosok láthatják Amerika egyik legnagyszerűbb sportját egyenesen itt, a mi városunkban. A Grand Prix of Boston képviseli Dél-Boston legújabb sikerét, és izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozzunk az IndyCarral, továbbá olyan cégekkel, mint amilyen a LogMeIn, hogy a világ legjobb sportrajongóinak egy újabb dolgot adjunk, amiért lelkesedhetnek.”

Most mondja még valaki, hogy mi, magyarok nem vagyunk ott mindenhol.