HIVATALOS: James Hinchcliffe újra IndyCar autóba ülhet!


Négy és fél hónappal kis híján fatális balesetét követően visszafoglalhatja irodáját Hinchtown polgármestere.

A 28 éves versenyző az Indianapolis 500 hatodik edzésnapján szenvedett életveszélyes sérüléseket, miután egy baleset következtében autója felfüggesztésének lengőkara megsebesítette.

Ebből adódóan Hinchcliffe a 2015-ös IndyCar szezon hátralévő részét kénytelen volt teljes egészében kihagyni, helyét pedig a Schmidt Peterson Motorsports #5 Dallara-Hondájában Conor Daly, valamint Ryan Briscoe vette át.

Bár a kanadai pilóta az elmúlt időszakban több operáción átesett, állapotának javulása mégis a sokat látott orvosokat is lenyűgözte. A legutolsó beavatkozásra július végén került sor, amit követően lassan visszatérhetett korábbi edzésprogramjához, méghozzá olyan sikerrel, hogy mostanra zöld utat kapott a folytatásra.

Az SPM hivatalos sajtóközleményben jelentette be, Hinchcliffe-nek minden engedélyt megadtak ahhoz, hogy a szeptember 28-án, Road Americán rendezendő privát teszten részt vehessen a csapat autójában.

„Ez az a nap, amire május 18-a [a baleset dátuma] óta várok” – idézi a versenyzőt a közlemény. „Sőt, valójában, még régebb óta, mivel azóta álmodom arról, hogy IndyCar autót vezethessek Road Americán, hogy 2004-ben először láttam őket ezen a pályán. Nyilvánvalóan hatalmas dolog számomra, hogy visszatérhetek a volán mögé. Kemény volt a partvonalon lenni, de a mindenkitől jövő támogatás rengeteget jelentett számomra. Nem tudom eléggé megköszönni a családomnak, a csapatnak, az orvosaimnak, Ric-nek [Peterson], Samnek [Schmidt], Ryan-nek, Conornak, valamint a teljes IndyCar közösségnek. Remélem, nem felejtettem el, hogyan kell vezetni egy ilyen dolgot.”

Az utóbbi hetekben Hinchcliffe már két alkalommal is sisakot húzhatott, igaz kicsit más körülmények között.

Részt vett sonomai szezonzáró előtt, Justin Wilson emlékére a Golden Gate hídon rendezett áthaladáson, majd a Dan Wheldon Pro Am jótékonyági gokartfutamon is elindult.

A szeptember 28-ai teszt az első nappal ellentétben teljesen zárt esemény lesz.

 

 kép: SPM