Tíz autó a pályacsúcs alatt Sonomában


Első, egyben a kvalifikációt megelőző utolsó, hivatalos szabadedzését rendezte az IndyCar helyi idő szerint szombat délelőtt a Sonoma Raceway-en.

A bevezetőben szereplő ‘hivatalos’ szócska nem véletlen, hiszen pénteken már lebonyolításra került egy három és fél órás gyakorlás a 2.385 mérföld hosszú, 12 kanyarból roadon, ez azonban nem szabadedzésként, hanem promóter tesztként volt meghirdetve.

A mai, bevett szokásnak számító, 45 perces edzés legjobb idejét az Andretti Autosport egykori bajnoka, egyben a 2013-as Indy 500 győztese, Ryan Hunter-Reay autózta 1:16:8702-vel. Az érdekes rész azonban nem az amerikai szárnyalása. A mindeddig érvényben lévő pályacsúcs Will Power által a tavalyi GP of Sonoma kvalifikációján összehozott 1:17:2393 volt. Ma azonban kereken tíz versenyzőnek sikerült ennél jöbb időt produkálnia.

Hunter-Reay mögött az összetett második helyén álló Graham Rahal (RLL Racing) landolt 1:16:8989-cel, a harmadik pozícióból pedig Josef Newgarden várhatja az időmérőt 1:16:9269-es körének hála. A legjobb ötbe még sikerült beverekednie magát bajnoki éllovas Juan Pablo Montoyának (Team Penske), valamint Scott Dixonnak (Chip Ganassi Racing) is.

Az edzés során egyetlen alkalommal került elő a piros zászló, miután Chip Ganassi Racinges Sebastian Saavedra alatt egyszerűen megállt a #8 Dallara-Chevy.

Folytatás magyar idő szerint 0:00 után, a 2015-ös IndyCar szezon utolsó kvalifikációjával.

 

000000p13.jpeg