Súlyos baleset árnyékolja be az IndyCar poconói versenyét – FRISSÍTVE


Az idei szezon utolsó előtti futama maga volt az égi manna, lehengerlő küzdelmekkel, fordulatokkal, valamint meglepetésekkel. A sors azonban mindent felülírt.

Az ötszáz mérföldes viadal 179. körében a Chip Ganassi Racing mindaddig remek formát mutató újonca, Sage Karam váratlanul elvesztette uralmát a 8-as számú Dallara-Chevy felett és nagy erővel a falnak csapódott. Az ütközés következtében számos, kisebb-nagyobb törmelék repült a levegőbe, beleértve azt az orrkúpot is, amely végül, szerencsétlen módon eltalálta az éppen érkező Justin Wilsont.

Az Andretti Autosport pilótája az incidenst követően, amikor a Holmatro Safety Team emberei a segítségére siettek már szemmel láthatóan eszméletlen állapotban volt, legalábbis a mozdulatlanul oldalra hajtott fejéből erre lehetett következtetni.

Wilsont a helyszínről azonnal mentőhelikopterrel szállították kórházba, nem sokkal később pedig az IndyCar hivatalosan megerősítette, hogy a 37 éves brit fejsérülést szenvedett.

A hétszeres CCWS/IndyCar futamgyőztes csapattársa, Ryan Hunter-Reay a USA Today-nek a leintés után egy órával úgy nyilatkozott, hogy szerencsétlenül járt kollégája nem volt tudatánál és nem reagált a külső ingerekre.

A széria helyi idő szerint késő este kiadott sajtóközleményében megerősítette, Wilson súlyos fejsérülése miatt kómában fekszik, állapota kritikus.

A versenyzőre való tekintettel a balesetről készült videót nem linkelném be, akit érdekel, az ide kattintva tekintheti meg.

Wilson családja nem tartózkodott Pennsylvaniában a baleset idején, a háromszoros NASCAR-bajnok Tony Stewart azonban kérdés és kérés nélkül bocsátotta rendelkezésükre magángépét, hogy minél hamarabb szerettük mellett lehessenek.

Ami Sage Karamot illeti, a húszéves pilóta a jobb lábát ütötte meg, és őt is kórházi kivizsgálásra küldték.

A futamot a baleset után újraindították, azonban a Bryan Herta Autosportos Gabby Chaves műszaki hibája miatt végül mégis sárga zászló alatt fejeződött be a küzdelem, Hunter-Reay-nek győzelmét hozva.

Ami a bajnokságot illeti, az összetettet vezető Juan Pablo Montoya (Team Penske) a harmadik pozícióban ért célba, előnyét pedig 9-ről 34 pontra növelte legfőbb üldözője, Graham Rahallal (RLL Racing) szemben, aki a verseny korábbi szakaszában egy, a Dale Coyne Racinges Tristan Vautier-vel történt ütközés következtében kényszerült idő előtt befejezni a küzdelmet.

A 2015-ös szezon zárófutamára augusztus 30-án, a Sonoma Raceway-en kerül sor.

Bennünket – ahogyan az IndyCar és a motorsport teljes közösségét – azonban jelenleg csak az érdekli, hogy Justin Wilsonnal minden rendben legyen.

 

Az ABC Supply 500 végeredménye:

13poono.jpeg