Békés véget ért az Andretti ügy


Peren kívüli megállapodás született az Andretti vs. Andretti vitában.

Mint ismeretes, az Andretti Sports Marketing alelnöke, Starke Taylor, valamint annak egykori elnöke, John Lopes keresetet nyújtott be a bíróságon az Andretti Autosport ellen, amelyben azt állították, hogy a versenycsapat az anyagi összeomlás szélén áll, mindemellett pedig tisztességtelenül jártak el a kifizetésekkel az ASM kárára.

A mindkét cégben többségi tulajdonnal bíró Michael Andretti persze tagadta a vádakat és kijelentette, hogy foggal-körömmel fog harcolni az igazságért.

Akik azonban ennek alapján szaftos bírósági show-t vizionáltak, azoknak most csalódniuk kell, miután a két félnek sikerült a tárgyalóterem ajtaján kívül egyezségre jutnia.

Ennek megfelelően az Andretti Sports Marketingben lévő, 60%-os tulajdonrészét Michael Andretti eladja az eddig 20-20%-on osztozó Starke-nak és Taylornak, ebből adódóan pedig a cég természetesen a későbbiekben átnevezésre kerül.

„Az Andretti Sports Marketing és az Andretti Autosport közötti, legutóbbi bírósági keresetben érintett felek a keddi napon megállapodásra jutottak” – áll a hivatalos sajtóközleményben. „John R. Van Winkle közvetítő segítségével a felek előzetes megegyezést kötöttek. Bár az ebben foglalt feltételek bizalmasak, a közvetítő szerint valamennyi érintett, beleértve Michael Andrettit, John Lopest és Starke Taylort, rendkívüli intézkedéseket tett az alkalmazottak, a rajongók és az autósport közösségét szem előtt tartva. A továbbiakban nem kerül sor perekre és az ügy elutasításra kerül. Mindennek értelmében a felek megállapodtak abban, hogy az Andretti Sports Marketing Mr. Lopes és Mr. Taylor részére eladásra, ezáltal pedig átnevezésre kerül. Ezen vita lezárásával a felek és felsőbb vezetőik érdeklődésének középpontjában a jövőbeli üzleti tevékenységül áll.”

 

kép: Andretti Autosport