Simona de Silvestro Ausztráliába megy


A svájci versenyzőnőnek fel kell kötnie a gatyáját.

Simona utóbbi két éve nem alakult valami jól, hiszen először Forma-1-es törekvései, majd teljes szezonos IndyCar visszatérésről szőtt álmai dőltek dugába.

Bár az Andretti Autosport jóvoltából idén három futamon elindulhatott az amerikai open-wheel csúcskategóriájában, anyagi okok miatt azonban a folytatás kilátástalanná vált számára. A mostanság eléggé bajban lévő Michael Andretti azonban nem engedte el de Silvestro kezét, és először a Formula E londoni szezonzáró duplafordulóján adott lehetőséget neki, majd néhány napja az is hivatalossá vált, hogy a 26 éves pilóta a teljes 2015-16-os idényben vezetheti az Amlin Andretti elektromos autóját.

Az FE második szezonjának nyitófutamára október 17-én, Pekingben kerül sor, azt megelőzően azonban még vár Simonára egy vadonatúj, ennek megfelelően elég nagy kihívás.

Kiderült ugyanis, hogy De Silvestro részt vesz a méltán népszerű V8 Supercars Championship legnagyobb presztizsű versenyén, az október 8-11-e között esedékes Bathurst 1000-en, csapattársa pedig szintén egy hölgy lesz, méghozzá a V8 nevelősorozataként ismert Dunlop Series-ben szereplő Renee Gracie révén. A két amazon a Prodrive Racing Australia – amelynek egyik pilótája a bajnokságot jelenleg vezető Mark Winterbottom – színeiben, egy Ford volánja mögött róhatja a köröket a világ egyik legnehezebb pályáján rendezett, brutálisan kemény viadalon.

Az Autosport értesülései szerint a hivatalos bejelentésre szerdán kerül sor, hát persze, hogy nem máshol, mint Ausztráliában.

Nem ez lesz az első alkalom a Bathurst 1000 történetében, hogy két női pilóta indul egyazon autóval: 1998-ban a Kerryn Brewer – Melinda Price páros a tizenegyedikként fejezte be az ezer kilométeres versenyt.

Az utolsó hölgy, aki pályára lépett a legendás eseményen Leann Tander volt, még 2009-ben.

Ha pedig már csajcsapatról van szó, akkor mindenképpen meg kell említeni azt a Grace Autosportot, amely a 2016-os Indianapolis 500-on mutatkozhat be és tagjait kizárólag a gyengébbik nem képviselői alkotják a versenyzőtől kezdve a mérnökökön át egészen a szerelőkig.

 

 

kép: Amlin Andretti