IndyCar vs. MotoGP – A nagy párbaj (Galéria + VIDEÓ)


Csütörtökön rendezték a kategóriák harcát. 

A Május Hónapnak már vége, de az IMS-en azóta sem múlhat el egy esemény IndyCar versenyzők megjelenése nélkül.

A NASCAR Sprint Cup júliusi, Brickyard 400-ának felvezető műsorát Scott Dixon, Simon Pagenaud és a két hónappal korábbi balesete után ekkor először a pályára látogató James Hinchcliffe színesítették, a minap pedig egy nem mindennapi párharca került sor a MotoGP indianapolisi futamának apropóján.

Az előttünk álló hétvégén ismét a kétkerekűek világbajnoki sorozatai veszik birtokukba az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetését, amely promóciójának részeként egyszerre gördült – a tegyük hozzá vizes – pályára az IndyCar és a MotoGP egy-egy gépszörnye.

A 2.2 literes, V6 turbómotorral hajtott, 700 lóerős, 371-kmh-s tempóra képes, 715 kg súlyú #27 Dallara-Hondával Marco Andretti, míg az 1000cc-s V4 erőforrással bíró, 350 kmh-t is tudó, több, mint 240 lóerős, ámbár csak alig 160 kg-os #26 Repsol Honda nyergében Dani Pedrosa feszült egymásnak, hogy – a 2006-os világbajnok Nicky Hayden által lengetett zöld zászló után – megtudják, ki a gyorsabb. 

Ahogyan azt előre sejteni lehetett, a kanyarokban az IndyCar, az egyenesben pedig a MotoGP járműve bizonyult jobbnak.

GALÉRIA 

   

„Van egy CVR Honda motorom, ami nagyon klassz, de sehol sem vagyok ezekhez a srácokhoz képest” – nyilatkozta Andretti. „Kimondottan szórakoztató egy kör volt. Az aerodinamikának köszönhetően a kanyarokban jobb az autó, de az egyenesekben a motor egyszerűen elképesztő.”

Az utolsó, hosszú egyenes egy igazi gyorsulási versennyé vált a két gép között, amelyből – ha csak egy hajszállal is -, végül Pedrosa jött ki győztesen.

„Nagyon élveztem” – lelkendezett a spanyol. „Mindig különleges ilyen dolgokat csinálni. Jobban hallottam az ő [Andretti] motorjának hangját, mint a sajátomét. Nagyon jó volt, amikor teljes sebességgel egyszerre száguldottunk az egyenesben.”

Mindkét versenyző nyitott arra, hogy egy napon ezt az összecsapást egy új szintre emeljék.

„Egy nap ki szeretném próbálni ezeket az autókat. Látom, hogy nagyon, nagyon erősek. Marco szintén fel akar pattanni a motoromra, szóval talán egy nap cserélhetünk.”

Reméljük, egyszer tényleg megvalósul.

 

VIDEÓ:

 

 

 

képek: IMS/IndyCar