Nelson Piquet Jr. a Team Penske-nek tesztelhet

Nelson Piquet Jr. a Team Penske-nek tesztelhet

A Formula E debütáló szezonjának bajnoka is ott lesz az IndyCar jövő héten esedékes újonctesztjén.

Piquet Jr. júniusban már megtapasztalhatta az amerikai open-wheel versenyzés légkörét, miután a Carlin Motorsports jóvoltából elindulhatott az Indy Lights torontói fordulóján. Hiába végzett azonban az élen a kvalifikácón, balesetek miatt a szombati futamot a hetedik, a vasárnapit pedig csak a nyolcadik helyen zárta.

A brazilon kívül lehetőséget kap még a Team Penske-nél az Indy Lights bajnoki címére hajtó Spencer Pigot, míg a Chip Ganassi Racing Sean Rayhallt küldi pályára. Utóbbi, húszéves amerikai csapata, az 8 Star Motorsports folyamatos anyagi gondokkal küzd, ami miatt a szezon eddigi tizennégy versenyéből csak hétszer tudtak elrajtolni. Rayhall pedig ha már ott van, nem aprózza el, és kényszer-limitált szezon ide, vagy oda, kétszer – Freedom 100, Mid-Ohio – is a dobogó legmagasabb fokán ünnepeltethette magát.

Az Andretti Autosport Dallara-Hondáját nem meglepő módon Matthew Brabham kapja, a Schmidt Peterson Motorsports a Lights összetettjében jelenleg az élen álló Jack Harvey-t nevezte meg, az RLL Racing pedig a Carlin színeiben versenyző Ed Jones-nak szavazott bizalmat. A brit-emirátusi pilóta egyébként pontosan néhány nappal ezelőtt nyilatkozta, hogy úgy érzi, felkészült az IndyCarra és jövőre már a legmagasabb osztályban szeretné megméretni magát.

A program az IndyCar szabálykönyvének 6.2.3-as pontja által válhat lehetővé, aminek értelmében valamennyi csapat két extra tesztnapot kap, ha az autójukba egy Indy Lights pilótáit ültetnek. A szabály ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a teszten résztvevő IndyCar alakulatok éles versenyzői is volán mögé pattanhatnak, ők azonban csak a pályán való körözésre szánt időtartam maximum 50%-át használhatják ki.

A két plusz nap kritikus fontosságú lehet a csapatok számára, így két versennyel a 2015-ös IndyCar szezon vége előtt.