Mikhail Aleshin még idén visszatér?


Sajtóértesülések szerint az orosz versenyző is részt vesz az IndyCar augusztus 13-ai tesztjén.

A szezonzáró verseny helyszínéül is szolgáló Sonoma Raceway-en rendezendő teszt tulajdonképpen egy, a széria szabálykönyve adta kiskapu révén valósulhat meg.

A 6.3.2-es regula ugyanis valamennyi csapatnak extra két tesztnapot engedélyez abban az esetben, ha a pályán töltött idő minimum 50%-ában Indy Lights pilóta vezeti az adott versenygépet.

Az eddigi hírek szerint már öt gárda jelezte a részvételi szándékát az alábbi, nevelőszériás pilótákkal: Andretti Autosport (Matthew Brabham), Team Penske (Nelson Piquet Jr., Spencer Pigot), Chip Ganassi Racing (Sean Rayhall), RLL Racing (Ed Jones) és Schmidt Peterson Motorsports (Jack Harvey).

A tesztnap kiemelt fontosságú részét képezheti a bajnoki hajrára való felkészülésben, így valószínűleg ezen csapatok mindegyike prezentálni fogja saját, IndyCar pilótái valamelyikét is.

Hogy kik is lesznek ezek a versenyzők, az egyelőre kérdéses, mindenesetre az olasz Italia Racing és az orosz Autosport értesülései alapján egy nagy közönségkedvenc visszatérő is pályára gördülhet.

Mikhail Aleshin a 2014-es szezonban vezethette a Schmidt Peterson Motorsports autóját, debütáló évében pedig hét top 10-es helyezést szerzett, a houstoni duplaforduló első futamán pedig a dobogó második fokára is felállhatott.

Az idénye azonban szó szerint fájdalmas véget ért, miután a szezonzáró, fontanai MAVTV 500 bemelegítő edzésén óriásit bukott, sérülései miatt pedig ki kellett hagynia a versenyt. Aleshin mindenképpen az IndyCarban szerette volna folytatni a pályafutását, az orosz-amerikai politikai viszály miatt azonban szponzora, az SMP Bank által életre hívott SMP Racing nem tudta a szükséges tranzakciókat végrehajtani. Mikhail barátunk  íg idén az ELMS sorozatban méreti meg magát, de részt vett a legendás Le Mans-i 24 óráson is.

Mostanra pedig úgy tűnik, az IndyCar folytatást illetően is felgyúlt a fény az alagút végén.

A Motorsport orosz nyelvű oldala úgy tudja, a sonomai tesztet az SPM autójával teljesítheti.

Egyes pletykák szerint ráadásul Schmidték készek arra, hogy ha a szponzori oldal rendeződik, akkor akár a szezonzárón is autót biztosítanak Aleshin számára. Ez azt is jelentené, hogy az SPM három Dallara-Hondát  indítana az augusztus 30-ai finálén.

Tűkön ülve várjuk a fejleményeket.