Alakul az IndyCar 2016-os versenynaptára


A rajongók pedig el fognak ájulni a gyönyörtől.

Legalábbis, ha valósággá válik mindaz, amit a RACER állít. A szaklap információi szerint az IndyCar 2016-os menetrendje hosszabb lesz az ideinél, ráadásul több állomással fog bírni, beleértve két, vagy akár három régi klasszikus visszatérését is.

„Három különböző változatom van a jövő évi naptárról és minden, amit jelenleg mondhatok, hogy több versenyünk lesz az ideinél és az elosztás is jobb lesz” – nyilatkozta a széria első embere, Mark Miles, majd hozzátette, hogy akár kettő-négy új helyszínre is számítani lehet, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

Bár még nem került sor bejelentésre, de mostanra nyílt ténynek számít az abszolút közkedvenc Road America visszatérése, amely a szezon végén távozó versenyzésért felelős igazgató, Derrick Walker révén valósulhat meg.

Egyre erősödnek továbbá a pletykák, hogy az IndyCar 2005 után ismét ellátogathat a Phoenix International Raceway-re.

A RACER szerint a Hulman Motorsports értékesítési vezetője, Jay Frye beszélt az International Speedway Corporation (ISC) néhány emberével pár általuk birtokolt oválra visszatérő verseny ügyében. A radaron Richmond, Homestead, valamint Phoenix szerepelt a legelőkelőbb helyen, közülük pedig az utóbbinak van továbbra is a legnagyobb esélye.

Mindemellett arról is szólnak a pletykák, hogy az IndyCar jövő februárban Mexikóba, azon belül is Mexikóvárosba látogathat.

A tervek alapján a szezon sem fejeződne már be a szeptember 4-én esedékes, új belépő Boston utcáival. Miles-ék ugyanis azt szeretnék, ha az utolsó futamot Fontanában, vagy Sonomán ejthetnék meg, de szóba került már Laguna Seca neve is.

Ezek után gondolom senkit nem ér villámcsapásként viszont az, hogy a Grand Prix of Louisianától egyetlen év után könnyes búcsút kell venni. 

A Milwaukee Mile helyzete sem túl rózsás, mivel a jelek szerint az Andretti Sports Marketing nem kívánja tovább ellátni a promóteri feladatokat, ha pedig nem találnak záros határidőn belül új jelöltet a feladatra, akkor ezt a pályát is kihúzhatjuk a listáról.

 

 kép: IndyCar