Sebastien Bourdais nyerte az első edzést Mid-Ohión


A KVSH Racing francia versenyzőjének elsőségével ért véget a Honda Indy 200 első szabadedzése.

A három héttel ezelőtt, Milwaukee-ban közel egy évtized után újra oválpályás győzelmet szerzett Bourdais 1:06:2034-gyes idejének köszönhetően végzett a tabella élén, mintegy 0.16 másodpercet verve a másodikként végzett Will Powerre. A Team Penske #1 Dallara-Chevy-jét vezető ausztrál legjobb körében 1:06:3658-cal ért végig a 2.258 mérföld hosszú, 13 kanyarból álló Mid-Ohio Sports Car Course-ön.

A harmadik pozícióban a CFH Racing teljes szezonos üdvöskéjét, Josef Newgardent találhatjuk 1:06:3823-mal. A csapat a legutóbbi, jobbkanyarokat is tartalmazó pályán, azaz Toronto utcáin kettős győzelmet aratott, most azonban a tabella alsóbb részein kell mazsolázni, ha a road/street felelős Luca Filippi eredményére lennénk kíváncsiak, hiszen az olasz pilóta első nekifutásra csak a tizenkilencedik helyet tudta elcsípni. Persze ez csak egy gyakorlás volt, a versenyig pedig sok víz lezúdul még a Niagara-vízesésen.

Az AJ Foyt Racing viszont valószínűleg szívesen megcáfolná ezt, miután a péntek délelőtti edzésen mindkét autójuknak sikerült a legjobb ötben végeznie Takuma Sato – Jack Hawksworth sorrendben.

A 75 perces gyakorlást három alkalommal kellett piros zászlóval megszakítani. Először a már említett Filippi pördült meg, majd a példáját Tony Kanaan is követte a Chip Ganassi Racing #10 Dallara-Chevy-jével, de a Team Penske-s Simon Pagenaud-nak is sikerült elmérnie a féktávot és végül a gumifalban landolt. Szerencsére mindhárman folytatni tudták a munkát.

Nem volt azonban ilyen szerencsés a bajnoki pontversenyt vezető Juan Pablo Montoya, akinek autójában még az edzés előtt elektronikai probléma lépett fel. A Team Penske 2-es számú Dallara-Chevy-jének szerelőcsapata végül orvosolni tudta a hibát és a kolumbiai az utolsó húsz percre már pályára tudott lépni, legjobb ideje azonban csak a huszonegyedik helyre volt elegendő.

Az edzés során érdekes volt látni élesben is az autókon lévő, vadiúj LED-paneleket, amelyeknek adatai ráadásul még az élő stream során is elég jól kivehetőek voltak.

Folytatás magyar idő szerint 21:15-kor a második szabadedzéssel, amely élőképpel és táblázattal szintén nyomon követhető lesz a racecontrol.indycar.com-on.

 

mido1.jpeg  

 

képek: IndyCar