Mike Hullnak nem kell az IndyCar vezető pozíciója


A Hulman & Co. elnöke, Mark Miles szerint mindent megtesznek azért, hogy megtalálják a lehető legmegfelelőbb személyt Derrick Walker pótlására.

Az IndyCar versenyzésért felelős igazgatója csütörtökön jelentette be, hogy a szezon végeztével lemond pozíciójáról és tervei szerint a TUSCC-ben folytatja tovább, immár teljes erőbedobással.

Az üresen maradt posztra a legnagyobb favoritként szinte azonnal Mike Hull nevét kezdték rebesgetni, a Chip Ganassi Racing ügyvezető igazgatója azonban gyorsan gátat szabott a pletykáknak.

„A csillagokat kell lehoznod az égről ahhoz, hogy elhagyjam a Chip Ganassi Racinget” – mondta a USA Todaynek Hull,. „Nagyon, nagyon szomorú voltam, amikor olvastam a sajtóközleményt. Derrick óriási szenvedélyt tanúsított az IndyCar versenyzés ránt. Azzal, hogy ezt mondom, nyilvánvalóvá válik, hogy az IndyCarnak mélyen magába kell néznie és értelmeznie, miért nem tudnak megtartani olyan embereket, akik ilyen fokú szenvedéllyel bírnak.”

Walker távozása után röpke huszonnégy órának sem kellett eltelnie ahhoz, hogy konspirációs teóriák sokasága üsse fel a fejét. A hivatalos, Mark Miles-tól származó magyarázat szerint a szakember magát tette felelőssé az aero kitek körül a szezon során kialakult problémák miatt, ezért döntött végül a távozás mellett.

Az egyik legelterjedtebb pletyka szerint azonban az IndyCarral szeptemberben lejáró szerződésének hosszabbításával még mindig adós Honda egyik feltétele volt a versenyzésért felelős igazgató leváltása. Ezt a szóbeszédet a Honda Performance Developement alelnöke, Art St. Cyr az Indianapolis Starnak adott interjújában cáfolta, azt állítva, hogy ő személy szerint mindig is nagy rajongója volt Walkernek, mi több, a szériával zajló tárgyalások során is ő volt az összekötő a felek között. Ez csak azért érdekes, mert néhány héttel ezelőtt még pontosan arról csiripeltek a madarak, hogy a Honda konkrétan szóba sem akar állni vele.

Walker egyébként – az előzetes várakozásokkal ellentétben – személyesen jelen van az IndyCar jelenleg zajló versenyhétvégéjének helyszínén, a Mid-Ohio Sports Car Course-ön.

Hull 1992 óta dolgozik a Ganassinak, jelenlegi feladatai közé tartozik többek között a sportautózásban szereplő csapataik felügyelete, valamint az IndyCaron belül ő tölti be a háromszoros bajnok, 2008-as Indianapolis 500 győztes Scott Dixon versenystratégájának szerepét.

„Csalódott lettem volna, ha nem vettek volna engem is számításba [Walker helyére], de a valóság az, hogy megvan a napi munkám, amit nagyon szeretek csinálni.”

 

 kép: CGR