Nem áll jól a Honda szénája Iowában


Akárcsak az első, az Iowa Corn Indy 300 második edzése is Tony Kanaan és Scott Dixon dominanciájával zárult.

 

A Chip Ganassi Racing – amely gárdának majdani, következő győzelme a 100. lesz a sorban – brazilja 181.273 mph-s átlagot futott legjobb körén, ami időben kifejezve 0.0043 másodperces előnyt jelentett az új-zélandi csapattársa által produkált 181.229 mph-val szemben. 

A 3-4-5. helyeken a Team Penske háromnegyedét üdvözölhettük Will Power, Simon Pagenaud és Juan Pablo Montoya sorrendben, míg a gárda negyedik versenyzőjét, Helio Castronevest a nyolcadikként jegyezték.

Az Iowa Speedway-en továbbra is pokoli forróság közepette rendezett, második 45 perces edzésen a Chevrolet-k ismét csúnyán elverték a Hondát, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy az első tizenegy pozícióban az amerikaiak végeztek. A japánokat a totális alázástól csak Stefano Coletti mentette meg, miután a monacói legjobb köre mindössze a 16. helyre volt elég a KV Racing #4 Dallara-Chevy-jével.

Nem hivatalos hírek szerint a Honda aktuális kínjainak az oka az IndyCar által Iowára meghozott, aero kitekre, azon belül is a hátsó szárnyak szögének beállítására vonatkozó szabályokban keresendő.

A gyakorlást követően több versenyző is megemlítette, hogy a forgalom miatt nem tudtak egyetlen tiszta, kvalifikáció-szimulációs kört sem megtenni a 0.894 mérföldes oválon, míg mások a leszorítóerővel kísérletezgettek. Ennek megfelelően a második szabadedzés végeredménye sem nyújt túl komoly támpontot a magyar idő szerint ma este 22:00-kor kezdődő időmérőhöz. A zöld zászló hajnali 2:50-kor leng majd, amit követően azt is megtudhatjuk, hogy felsejlik-e a rémes pack verseny szelleme a 300 kör során, mint ahogyan attól néhányan tartanak.

    

Alább a második edzés végeredménye:

00000000000000017.jpeg

  

képek: IndyCar