Newgarden ráérzett Milwaukee-ra


Feszített tempójú vasárnapot teljesít az IndyCar Milwaukee-ban, miután a második szabadedzés mellett a kvalifikációt, valamint magát a versenyt is ezen a napon bonyolítják le.

 

Az ABC Supply 250 idei felvonása minden eddiginél kritikusabb fontosságú, lévén egyáltalán nem túlzunk ha azt mondjuk, hogy ennek a sikerén – legfőképpen a helyszíni nézőszámon – múlik a Milwaukee Mile sorsa az IndyCar versenynaptárában.

A helyi idő szerint szombat délután megrendezett, 75 perces, első gyakorlást a CFH Racing idén már két futamgyőzelemnél járó, teljes szezonos pilótája, Josef Newgarden nyerte, míg a másodikként a Team Penske-nél  egyelőre győzelem nélkül álló Simon Pagenaud, harmadikként pedig – egyben a legjobb hondásként – Takuma Sato zárt az AJ Foyt Racing színeiben.

A második, háromnegyed órás edzést vasárnap kora délelőtt bonyolították le az egymérföldes oválon. Ennek alapján egyelőre úgy tűnik, hogy Newgardenék valamire nagyon ráéreztek, hiszen most is a fiatal amerikai futotta a legjobb átlagot 170.654 mph-val. A képzeletbeli dobogó második fokát ismét egy Team Penske alkalmazott, ezúttal a háromszoros Indy 500 győztes Helio Castroneves csípte el, míg a harmadik pozícióban újfent egy Honda landolt az RLL Racinges Graham Rahal révén.

A legjobb ötbe sikerült még beverekednie magát a Chip Ganassi Racinges Charlie Kimballnak, valamint a Foyték #14 Dallara-Hondáját vezető Takuma Satónak.

Miután a hétvége promóteri tisztségében az Andretti Sports Marketinget üdvözölhetjük, egy fél mondat erejéig térjünk ki az Andretti Autosport kvartettjére is: a csapat legjobb helyezését a 12.-ként rangsorolt Ryan Hunter-Reay érte el, miközben Carlos Munoz a 14., Marco Andretti a 15., a szezon hátralévő részében a gárda negyedik autóját vezető Justin Wilson pedig a 22.-ként zárt.

A gyakorlás során mindössze egyszer kellett belengetni a sárga zászlót, akkor is pályakarbantartás miatt.

Az első tíz helyen nyolc különböző csapat versenyzője képviseltette magát.

A kvalifikáció magyar idő szerint 19:30-kor kezdődik és élőben követhető lesz a racecontrol.indycar.com-on.

A zöld zászló tervezett időpontja: 23:30.

Alább következzék a második, majd az első szabadedzés végeredménye, végül pedig a kvalifikáció sorrendje.

 

  

ABC Supply Wisconsin 250 – 2. edzés végeredménye

00000000000000001.jpeg

ABC Supply Wisconsin 250 – 1. edzés végeredménye

00000000000000002.jpeg

ABC Supply Wisconsin 250 – Kvalifikáció beosztása

00000000000000000.jpeg 

 

képek: IndyCar