Josef Newgardené a pole Milwaukee-ban


A CFH Racing amerikai ifjonca remekül kapta el fonalat az egymérföldes oválon.

 

Newgarden idén Alabamában ünnepelhette élete első, főkategóriás győzelmét, majd két hónappal később, Torontóban másodjára is végrehajtotta a bravúrt, mostani produkciójának hála pedig már a pole pozíciókat számláló rublika sem marad üresen a statisztikái között.

A 24 éves versenyző már az első két szabadedzést is magabiztosan nyerte Milwaukee-ban, jó formáját pedig sikerrel átmentette a kvalifikációra is és 170.223 mph-s, kétkörös átlagsebességének köszönhetően megkaparintotta IndyCar pályafutása első rajtelsőségét.

Ezen tempó közel egy mérföld per órával bizonyult gyorsabbnak, mint a tavalyi pole-os Will Power 169.262 mph-s átlaga és csak 0.6 mph-val volt lassabb Dario Franchitti 2011-es, 170.840 mph-s kétkörös rekordjától.

Newgarden mellől a Schmidt Peterson Motorsports #5 Dallara-Hondájában a sérült James Hichcliffe-et helyettesítő Ryan Briscoe indulhat. A 34 éves ausztrál – aki első IndyCar győzelmét pontosan Milwaukee-ban aratta még 2008-ban – 170.086 mph-val teljesítette két kvalifikációs körét.

A második sorban a Chip Ganassi Racing két külön generációját üdvözölhetjük, miután a harmadik legjobb átlagot a részidős, mindössze húszéves Sage Karam hozta össze 169.639-cel, míg a negyedik helyen a veterán, amerikai kollégájánál kereken kétszer annyi idős Tony Kanaan landolt 169.542 mph-val.

A harmadik sorból a Schmidt Peterson Motorsports másik fele, James Jakes várhatja a zöld zászlót, az RLL Racinges Graham Rahal oldalán.

Ezzel Milwaukee-ban véget ért a Team Penske kvalifikációs álomszezonja. A csapat a szezon eddigi mind a tizennégy futamán elsősoros rajtoló volt – tizenháromszor ráadásul pole-os – , most viszont kissé lentebb kell böngészni a tabellát, ha Roger Penske fiaira vagyunk kíváncsiak.

A csapat legjobbja Juan Pablo Montoya lett, aki a nyolcadik helyről indulhat, miközben Will Power a 14., Simon Pagenaud pedig a 17. helyet érte el. A gárda negyedik versenyzője, Helio Castroneves nem tett kvalifikációs kísérletet, mivel vétettek a szabálykönyv 8.2.3.1-es pontja (a kvali második felébe beosztott autóknak az esemény megkezdése előtt tizenöt perccel a megadott helyen kell várakoznia) ellen, ami egyértelműen a mezőny végéről való indulást vonja maga után.

Az ABC Supply Wisconsin 250 magyar idő szerint 23:30-kor veszi kezdetét.

Élő streamek listája itt.

 

00000000000000004.jpeg