Justin Wilson visszatér


Négy autóval teljesíti a szezon utolsó öt versenyét az Andretti Autosport.

Justin Wilson idei IndyCar évada a fent és lent momentumokról szólt. Még a téli időszakban hosszú ideig úgy állt a helyzet, hogy a hórihorgas brit lesz Andrettiék negyedik versenyzője a teljes, 2015-ös szezon során, azonban az ehhez szükséges szponzorációs háttér az utolsó pillanatban meghiúsult. A csapat ennek ellenére igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy Wilson számára összehozzon legalább egy részidős szereplést, aminek köszönhetően a 37 éves pilóta mindkét indianapolisi futamon (GP of Indy, Indy 500) lehetőséget kapott. Ezt követően ha az IndyCarban nem is, de a Formula E moszkvai versenyén ismét pályára léphetett Andrettiék színeiben és a pontot érő, tizedik pozícióban haladt át a célvonalon. Bár a folytatás kétséges volt, Wilson azonban bízott a csapatban, így visszautasította volt munkaadója, a Dale Coyne Racing ajánlatát, valamint a Schmidt Peterson Motorsports felkérésére is nemet mondott. Utóbbi gárda a sérült James Hinchcliffe helyettesítésére szemelte ki, Wilson azonban úgy vélte, hogy a folytatás szempontjából biztosabb, ha Andrettiék istállójában marad. És milyen jól tette, hiszen mostanra hivatalossá vált, hogy ő vezetheti a csapat #25 Dallara-Hondáját a szezon hátralévő részében, ezzel együtt pedig továbbra is esélyes maradhat egy 2016-os ülésre is.

A szóban forgó autót Andrettiék az elmúlt évekhez hasonlóan 2015-ben is teljes évados szereplésre szánták, de támogatók híján végül az eddigi tizenegy futamból csak négyen indították el, kétszer ugyebár Wilsonnal, kétszer pedig Simona de Silvestróval a volán mögött.

„Nyilvánvalóan nagyszerű visszatérni az Andretti Autosporthoz a szezon hátralévő részére” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Wilson, aki az indianapolisi roadon a 24., az 500-on pedig a 21. helyen végzett. „Nagyon várom, hogy a legjobbat nyújthassam ezen az öt versenyen és megpróbálom annyira segíteni a Hondát és a csapatot, amennyire csak tudom.”

Mindez azt is jelenti, hogy – ha csak valami csoda nem történik – Simona de Silvestróval már nem találkozunk a szezon hátralévő IndyCar futamain. A 26 éves svájci St. Petersburgben a 18., majd a jelenleg komoly bajban lévő NOLA Motorsports Parkban rendezett GP of Louisianán a negyedikként zárt, míg az Indy 500-on a 19. helyen intették le. Wilsonhoz hasonlóan de Silvestro is lehetőséget kapott a Formula E-ben, méghozzá a szezonzáró, londoni duplafordulón, ahol a pontszerzéstől karnyújtásnyira, egy 11. és egy 12. pozíciót szerzett.

Az Andretti Autosport teljes szezonos pilótái, vagyis Marco Andretti a hatodik, Carlos Munoz a tizenkettedik, a 2012-es IndyCar bajnok, egyben a 2014-es Indianapolis 500 győztese, Ryan Hunter-Reay a tizennegyedik helyen áll a bajnokságban.