Kanadában is a Chevy-nek áll a zászló


Megkezdődött az IndyCar idei utolsó, utcai versenyhétvégéje.

Juan Pablo Montoya elsőségével ért véget a torontói Exhibition Place-en vasárnap rendezendő futam első szabadedzése. A Team Penske bajnoki éllovasa 1:00:6343-mal zárt a tabella élén, 0.1579 másodpercet adva csapattársának, Simon Pagenaud-nak.

A 2015-ös IndyCar idény tizedik fordulójának hétvégéje ígéretesen kezdődött a CFH Racingnek is, amely gárda minden bizonnyal örömmel kitörölné még a téridő kontinuumból is a legutóbbi, texasi Firestone 600-at, amelyen végig beállítási gondokkal küzdöttek, kegyelemdöfésként pedig magán a versenyen két kör különbséggel esett ki műszaki hiba miatt mindkét autójuk. Ezúttal viszont, első nekifutásra egy harmadik és egy negyedik helyet értek el Josef Newgarden, valamint a road/street felelős Luca Filippi által.

Ötödikként a legutóbbi utcai megmérettetésen, a detroiti duplaforduló vasárnapi futamán győzni tudott Sebastien Bourdais végzett a KVSH Racing színeiben.

Az edzés során csak egyetlen alkalommal kellett belengetni a piros zászlót, miután alig három perccel a leintés előtt a Chip Ganassi Racing – akik délelőtt jelentették be, hogy jövőre a WEC-ben is teljes szezonos csapatot indítanak a Forddal karöltve – Jurassic World festésben pompázó, Scott Dixon által vezetett #9 Dallara-Chevy-je megállt a pálya szélén.

Ami a gyártók versenyét illeti, ahogyan várható volt, a Honda továbbra is küszködik normál időjárási körülmények között. Az utóbbi időben kimondottan feszült gyártó elég fájdalmas vereséget szenvedett az első torontói gyakorláson, miután a tabella legjobb tizenegy helyén mindössze csak egyetlen autójukat tudták delegálni. A szóban forgó jármű az elmúlt versenyek tükrében nem meglepő módon az RLL Racing 15-ös számú, Graham Rahal nevéhez fűződő gépe lett, amely 1:00:9330-as körével landolt a nyolcadik pozícióban.  

 

  

 Honda Indy Toronto – 1. szabadedzés végeredménye:

  

0085.jpeg

 

kép: IndyCar