Piquet Jr. bemutatkozik az Indy Lights-ban


‘Kispiké’ lesz Ed Jones csapattársa az IndyCar nevelősorozatának hétvégi versenyén.

A 29 éves brazil jelenleg vezeti a Formula E összetett tabelláját, amely szériát olyannyira komolyan veszi, hogy az áhított bajnoki cím érdekében még a Global Rallycrossnak is hátat fordított a szezon további részére.

Ennek ellenére azonban úgy fest, egy Indy Lights beugró még belefér gondosan előkészített terveibe.

Az F1-es múltat máig keresztként a hátán cipelő pilóta az elmúlt időszakban többször lenyilatkozta, hogy szívesen belekóstolna az amerikai open-wheel versenyzés világába is. Ennek megfelelően az év elején még arról is szó esett, hogy ott lehet az IndyCar szezonnyitójának szánt brazíliai futamon, ebből azonban a forduló eltörlése miatt végül nem lehetett semmi.

Piquet Jr. az utolsó pillanatban kapott lehetőséget az IndyCar első számú nevelőszériájának számító Indy Lights-ba idén belépett Carlin istállótól, ahol a torontói utcai forduló erejéig a Le Mans-i 24 óráson szereplő Max Chilton helyét veheti át.

„Nagyon várom az Indy Lights debütálásomat a Carlinnal’ – nyilatkozta a brazil. „Az elmúlt évek során a sport széleskörű palettáját kipróbáltam és ez egy újabb tapasztalat lesz számomra. Szeretem az open-wheel versenyzést és még sosem szerepeltem amerikai sorozatban, szóval Toronto érdekes lesz. Alig várom, hogy beüljek az autóba és megtudjuk, mire vagyunk képesek.”

Az autót a szezon első nyolc futamán vezető Chilton legjobb eredménye két harmadik hely, amellyel a bajnokság ötödik helyén áll jelenleg, míg csapattársát, Ed Jones-t három győzelemmel és egy harmadik pozícióval a másodikként jegyzik.

„Max távollétére egy újabb, erős versenyzőt akartunk, aki segítheti a csapatot a fejlődésben” – mondta a gárda első embere, Trevor Carlin. „Tudjuk, hogy annak ellenére, hogy nincs tapasztalata Indy Lights autóval, Nelson a maximumot fogja nyújtani az elejétől fogva és ez az, amire ezen hétvégén szükségünk van. A Formula E-ben már megmutatta, hogy az utcai pályák mestere és izgalommal várom, hogy Eddel együtt mit nyújtanak majd a hétvégén.”