Az IndyCar orvosai fújták le Carlos Huertas Indianapolis 500-át


Amikor már azt hinnénk, hogy az idei Indianapolis 500 felé vezető út már nem tartogathat több meglepetést, azonnal jön egy olyan hír, amely erre rácáfol.

 

Helyi idő szerint csütörtökön késő este vált hivatalossá, hogy egy újabb versenyzőcserére kerül sor a vasárnapi verseny mezőnyében. A Dale Coyne Racing 18-as számú autóját vezető Carlos Huertas ugyanis egészségügyi okokból kénytelen kihagyni a 99. Indianapolis 500-at és egyelőre azt sem tudni, mikor térhet vissza a pályákra.

A 23 éves kolumbiai az edzések során teljesített hosszabb etapjai után szédülésre és fejfájásra panaszkodott, majd később kiderült, hogy mindennek oka valamiféle belső fül problémában keresendő.

Az IndyCar tájékoztatása szerint emiatt Huertasra további kivizsgálások várnak, ezek eredményeinek kiértékeléséig pedig egészen biztosan nem ülhet ismét autóba.

A 2014-es houstoni duplaforduló káoszba fulladt, szombati futamán győzelmet szerzett pilóta már tavaly is kénytelen volt feladni az iowai, valamint a fontanai versenyeket is, miután szintén szédülést tapasztalt vezetés közben.

A hírek szerint Huertast az a Tristan Vautier váltja a 18-as számú Dallara-Hondában, aki az elmúlt vasárnap az akkor a Pirelli World Challenge kanadai fordulóján versenyző, szintén Dale Coyne Racinges James Davisont helyettesítette az Indianapolis 500 kvalifikációján.